"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

hireme wordt Wiggli

Wiggli is de gloednieuwe naam van hireme. Het Belgische rekruteringsplatform wordt het referentieplatform voor totaal talentmanagement. Kandidaten kunnen er elk type functie vinden (vast, freelance of tijdelijk) terwijl bedrijven profiteren van een unieke hub om talent te werven, aan te trekken en te beheren.

Bekijk het video-interview of lees het artikel

Wie is Wiggli ?

Farid El Machaoud, CEO & Founder van Wiggli: Wiggli is een totaal talentmanagementplatform waar kandidaten elk type job kunnen vinden: vast, freelance of tijdelijk. Het is ook de referentiesite voor kandidaten die meer te weten willen komen over de bedrijven, hun cultuur, waarden en DNA. Voor klanten is het een unieke site om alle soorten profielen te kunnen rekruteren, aantrekken en beheren, direct of indirect via een leverancier.

Van waar komt de naam Wiggli ?

Farid: Het is een verwijzing naar twee woorden: ‘To wiggle’ omdat de rekruteringsmarkt een markt is die voortdurend in ontwikkeling en in beweging is, en de ‘wiggler’, een deel van een magneet, omdat we klanten daadwerkelijk helpen om het beste talent voor hen aan te trekken en te behouden.

Waarom dit platform en waarom nu?

Farid: Wiggli is de gloednieuwe naam voor hireme, ons rekruteringsplatform voor freelancers en voor mensen die vast in dienst zijn. De afgelopen vijf of zes jaar hebben we, in contact met de markt, gemerkt dat veel bedrijven worstelden met verschillende systemen die niet met elkaar verbonden waren.

Hun gegevens waren niet gebaseerd op één enkele betrouwbare bron en alles speelde zich af tussen verschillende systemen. Voor de meeste bedrijven is het problematisch om die systemen op elkaar af te stemmen. Ik denk dat we op een punt zijn aanbeland waar bedrijven opnieuw op zoek zijn naar oplossingen waarmee ze alles van sourcing tot off-boarding via één systeem kunnen doen. De GDPR is ook belangrijk, omdat alle gegevens over verschillende systemen verspreid zijn en HR en Procurement steeds nauwer samenwerken. Ten slotte heeft de klant, ongeacht het type contract, het juiste talent nodig om de opdracht uit te voeren.

Geeft Wiggli een overzicht van alle werknemers?

Farid: Ja, we hebben het over totaal talentmanagement. Wat we tot nu toe hebben gedaan is een complete aanpak aan de kant van de kandidaat. Degenen die geïnteresseerd zijn in mijn bedrijf en degenen die eerder bij mijn bedrijf hebben gesolliciteerd: pools van werknemers. Bovendien hebben de klanten ook een overzicht van de mensen die reeds voor hen hebben gewerkt. Kortom, een grote reserve. In deze oorlog om talent zijn er immers kleine technieken die kunnen helpen. Wanneer iemand uw bedrijf op een positieve manier verlaat is er geen reden waarom u deze persoon op een dag niet terug zou willen. We creëren deze talentpools dus voor onze klanten en hebben we een systeem dat u zicht geeft op al deze mensen tijdens het rekruterings-, offboarding- en zelfs herintegratieproces.

Dit is een Belgisch platform. Heeft u verdere ambities?

Farid: België is te klein, en dat dwingt je om heel snel buiten de grenzen te gaan. Wij zijn begonnen in België, maar al heel snel overgegaan naar Frankrijk, Duitsland en het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Waarom het Midden-Oosten en Afrika?  Veel Europese bedrijven hebben er kantoren, maar de sociale voorschriften zijn anders. Ook in deze regio’s van de wereld zijn mensen gepassioneerd door nieuwe technologieën. Vanuit een strategisch oogpunt op lange termijn zien wij dat steeds meer bedrijven niet alleen maar aanwerven op 20 km afstand, maar ook gebruik maken van gedecentraliseerde teams, en dit vooral sinds Covid-19.

Wie is uw ideale klant?

Farid: Als we het hebben over totaal talentmanagement, dan hebben we het over een middelgrote of grote onderneming waarvoor de uitdaging blijft om alle soorten werknemers te mobiliseren, of het nu freelancers zijn, ondernemers of mensen in vaste loondienst … Deze bedrijven zijn de eersten die onmiddellijk de toegevoegde waarde van onze oplossing inzien. Als we de Wiggli-modules echter apart nemen, hebben we klanten gaande van 25 werknemers tot meer dan 4.000. Wij hebben een modulair platform gecreëerd waardoor klanten onze oplossing aan hun behoeften kunnen aanpassen.

Jean-François Dinant
Jean-François est Créateur de contenu (freelance of course) et amoureux de Communication. Pour lui, les #RH, le #Nouveau Monde du Travail, l’#Entrepreneuriat et la #Transformation Digitale sont ses drogues durs. Jean-François is Content Creator (freelance of course) en in love met communicatie. Voor hem zijn #HR, de #NWOW, #Entrepreneurship en #DigitalTransformation zijn harddrugs. Bekijk alle berichten van #Jean-François Dinant