"Exploring the future of work & the freelance economy"
Dossier

Werven van extern talent

Het werven van het juiste extern talent. Dat is een van de centrale thema’s hier op NextConomy.

Een onderwerp met meerdere invalshoeken en zowel juridische – en technologische aspecten als HR – en Inkoop gerelateerde thema’s, zonder Finance te vergeten(denk aan kostenbesparing).

Naast de informatie in de kennisbank zal dit thema regelmatig terug komen in onze nieuwsberichten. Zie direct hieronder de meest recente artikelen over dit thema. 

Vakgebied in evolutie

Juist het feit dat al deze verschillende disciplines met elkaar moeten samenwerken om externe inhuur meer performant te maken,  maakt het  een interessant maar erg uitdagend onderwerp, dat bijvoorbeeld al eens in dit onderzoek werd besproken.

Het onderwerp ‘werven van extern talent’ evolueert hard. Dat komt doordat steeds meer organisaties het strategisch belang van extern ingehuurd talent inzien. Hierdoor ontstaan nieuwe oplossingen en doen nieuwe termen hun intrede.

Lees meer

Meer lezen

  • In onze kennisbank voor opdrachtgevers van freelancers besteedt NextConomy daarom  ruim aandacht aan bijvoorbeeld termen als ‘MSP’ en ‘VMS’, Wat is een broker? En, Hoe selecteer je de juiste leveranciers van tooling die de werving kan ondersteunen? Deze informatie, plus ook meer juridische onderwerpen staan kort uitgelegd in de kennisbank (zie bijvoorbeeld de rubrieken ‘vinden’, ‘contracteren’ en ‘sourcing strategy’).
  • Nieuwsartikelen met de nieuwste  praktische tips, visie en onderzoek over werven van extern talent vindt u op deze pagina.
  • De artikelen in verband met de laatste inzichten en de verdere ontwikkeling van inhuur vindt u op deze pagina  over inhuurvolwassenheid.
Lees meer