"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Ontmoet de werknemers waar ze zijn. De opkomst van wereldwijde digitale banen

Digitale banen die overal op afstand kunnen worden uitgevoerd, worden geanalyseerd in de onlangs gepubliceerde whitepaper van het World Economic Forum, The Rise of Global Digital Jobs. Tegen 2030 zullen deze wereldwijde digitale banen naar schatting met ongeveer 25% zijn gegroeid tot meer dan 90 miljoen arbeidsplaatsen.

Wil je overal vandaan werken?

Dat kan nu – en de mogelijkheden voor banen op afstand zullen blijven groeien.

De opkomst van wereldwijde digitale banen die op afstand kunnen worden uitgevoerd, betekent dat het niet uitmaakt waar je bent gevestigd. In een nieuw witboek kijkt het World Economic Forum naar deze banen en wat ze betekenen voor werknemers, werkgevers en landen.

Deze white paper identificeert de banen die het meest geschikt zijn voor wereldwijd werk en schat de omvang van de wereldwijde digitale banen. De paper vormt de basis voor toekomstige discussies over strategieën om een succesvolle en rechtvaardige wereldwijde digitale beroepsbevolking te creëren en roept leiders en beleidsmakers op om zich voor te bereiden op de toekomst van werk.

Over welke banen gaat het?

Met de uitbreiding van digitale toegang en de normalisering van werk op afstand, kan een breed scala aan banen, van softwareontwikkelaars met een hoog inkomen tot klantenservicefuncties met een lager inkomen, steeds vaker online worden uitgevoerd.

Deze verschuiving biedt kansen voor zowel werkgevers als werknemers.

Deze verschuiving biedt kansen voor zowel werkgevers als werknemers, met name voor landen met lagere inkomens en een groeiende bevolking in de werkende leeftijd en landen met hogere inkomens en een tekort aan arbeidskrachten. Een verantwoord beheer van deze opportuniteit kan wereldwijd talent ontsluiten en groeikansen bieden voor verschillende inkomensniveaus.

Meer in detail krijg je dit overzicht:

Bron: World Economic Forum en voor het downloaden van het rapport kijk je hier

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy

Laat een reactie achter