"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Dit zijn de beste remote jobs volgens freelancers

Welke freelance jobs zijn ideaal voor freelancers om remote te doen? De redactie van NextConomy vroeg het aan de freelancers zelf.

Eén van de voordelen van freelancer zijn, is dat jezelf kan kiezen wanneer en waar je werkt. Velen houden ervan om van thuis uit te werken. Of vanuit een coworking space of zelfs vanuit het buitenland. Kortom, van waar mogelijk. Welke jobs zijn hiervoor het meest geschikt?

Telejobs

De eerste groep waar er meteen aan gedacht worden zijn developers. Velen onder hen zijn sinds 13 maart 2020 zelfs nog niet op kantoor geraakt, wordt er gegrapt of werken remote voor internationale bedrijven.

Daarnaast is de communicatiesector een geschikte sector om remote te ondernemen. Denk maar aan copywriters, vertalers, projectmanagers, community managers, digital advertisers …

Ook de creatieve sector biedt ruimte om remote aan te slag te gaan, zoals fotografen, grafisch vormgevers, illustratoren, architecten …

Door de lockdowns tijdens de coronacrisis hebben opleidingscoaches het online lesgeven ontdekt. Hoewel het misschien fijner lijkt om in real life terug voor een groep een workshop te geven, kiezen velen onder hen om ook nog online programma’s aan te bieden. Deelnemers kiezen dan zelf hoe en waar ze de lessen kunnen volgen op hun eigen ritme. En ze bereiken een groter publiek. Een niet te onderschatten voordeel.

Een andere groep die aangehaald wordt, is een groep dat de laatste jaren flink is opgekomen: de virtuele assistenten.

En last but not least: ook headhunting kan best remote, reageren sommigen freelancers.

Kantoorjobs

Volgens onze respondenten kunnen de meeste kantoorjobs eigenlijk telewerken. Kunnen we de vraag niet omdraaien, is een reactie. Voor welke jobs moet er wel nog een geografisch of plaatsgebonden concept worden overwogen?? Ik kan me inbeelden dat het als interim manager het bijvoorbeeld beter is om af en toe wel bij je team te zijn. Maar verder?

Kanttekening telewerk

Hoewel veel jobs geschikt zijn om remote te doen, onderkennen freelancers de meerwaarde van fysieke samenwerking. Brainstormen met anderen verloopt veel intenser wanneer je samen in dezelfde ruimte vertoeft. Ook bijvoorbeeld het pitchen van een idee aan de rest van een team verloopt vlotter offline dan online. Je kan dan onder meer de lichaamstaal gemakkelijker in de gaten houden en daarop inspelen.

Hoe sta jij hier tegenover? Werk je liever van thuis uit, ga je liever aan de slag op kantoor van je klant, in een coworking space, thuis…of combineer je? 

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert