"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Legal AI transformeert de juridische sector

Steeds meer bedrijfsjuristen gebruiken AI, vermeldt de whitepaper ‘Legal AI transformeert de juridische sector’ van USG Professionals. Welke tools vinden ingang? Wat zijn de voor- en nadelen? En welke transformatie zien bedrijfsjuristen binnen hun job?

AI schept grote verwachtingen binnen de juridische sector. Terwijl veel bedrijven terughoudend blijven omwille van het prijskaartje en het ontbreken van een sluitende wetgeving, gaan steeds meer bedrijfsjuristen met AI aan de slag. De whitepaper ‘Legal AI transformeert de juridische sector’ van USG Professionals zoomt in op de kansen, uitdagingen en valkuilen van het gebruik van AI en deelt ook enkele best practices.

Er hangt een stevig prijskaartje vast aan AI. Maar als de AI-tool wordt gevoed met kwalitatieve data, kan je als bedrijfsjurist rekenen op de volgende voordelen:

  • Snelle informatie en beslissingen gebaseerd op actuele gegevens
  • Verbeterde nauwkeurigheid en eliminatie van menselijke fouten
  • Voorspellende analyses door identificatie van trends en patronen
  • Betere besluitvorming door snelle toegang tot relevante inzichten
  • Toegang tot meer info, dus een grondiger inzicht in complexe zaken.
  • Eenvoudig en snel juridisch schrijven, met een verbeterde duidelijkheid en leesbaarheid
  • 24/7 beschikbaarheid waardoor de reactietijd verkort, de productiviteit verhoogt, en de klantentevredenheid verbetert

Maar de waarde van AI staat of valt met de kwaliteit van de ingevoerde data en de bewerkingen die je er kan en mag op uitvoeren. Hier situeren zich de grootste uitdagingen. En wat met persoonsgegevens? Mogen die zomaar verwerkt worden? Hoe zorg je ervoor dat AI geïntegreerd wordt op de werkvloer? En wie is aansprakelijk bij een fout of nalatigheid?

Download de whitepaper ‘Legal AI transformeert de juridische sector’ van USG Professionals

Lees ook :

USG Professionals is een professioneel staffingbedrijf en een van de grootste hr-dienstverleners in België. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn we specialist in de werving, selectie en outsourcing van consultants, freelancers en experten in Talent, Change, Crisis, Legal, Finance, Research & Production, Business Transformation, Digitalisation en ICT. Bekijk alle berichten van USG Professionals