"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Digitalisering. Kans of bedreiging voor jou als freelancer?

Je kan er niet omheen: iedere krant of vakblad die je openslaat of online opzoekt, heeft wel een bericht over digitaliseren, AI, ChatGPT, … Duizenden mensen moeten goedschiks of kwaadschiks zich aanpassen om deze sneltrein niet te missen. Hier zijn enkele redenen voor freelancers om vooral op de trein van digitaliseren te springen om de concurrentie voor te zijn en zo relevant te blijven.

AI kan je creatief proces versterken

AI kan een echte partner worden wanneer je creatief aan de slag bent, of je nu schrijver, ontwerper of een andere creatieve professional bent. Je kan bij de AI-technologie ideeen opdoen, suggesties voor je aanpak vinden, zelfs eerste schetsen. Jouw voordeel is dat je enkel nog moet afwerken. Door AI in je werkproces te integreren, verhoog je je productiviteit en bekom je een verbeterde kwalitateit als eindresultaat.

Je vaardigheden uitbreiden

Freelancers moeten zelf instaan voor hun ontwikkeling: jouw vaardigheden zijn wat je onderscheidt van je concurrenten. AI kan je helpen om je voortdurend bij te scholen en je vaardigheden pakket te ontwikkelen, bij voorbeeld door specifieke opleidingen te ontdekken, al dan niet inclusief oefensessies. Niet vergeten om dit alles aan je klanten en prospecten mede te delen.

Je marketing verbeteren

Hoe maak je jezelf zichtbaar bij potentiële klanten. Die vraag stelt menig freelancer zich. AI kan je helpen om wervende blogs te schrijven, op sociale media actief te zijn of email campagnes te maken die jouw doelpubliek aanspreken. Mooi meegenomen dat AI ook analyse van de resultaten van dergelijke acties mogelijk maakt waardoor je steeds meer efficiënt en effectief wordt om met de juiste klanten in contact te komen.

Meer tips!

Er zijn nog veel meer redenen om de digitale revolutie te omarmen en als een grote kans te zien voor freelancers. Wil jij ook jouw business verder professionaliseren en optimaliseren? Die inzichten, ervaringen en tips kan je zelf ontdekken op de Freelancer Summit van 19 oktober 2023 in Gent.

Alle informatie en je inschrijven kan hier.  Let wel, de zaal is zo goed als uitverkocht, zorg dat je snel bent om de laatste tickets te bemachtigen!

Lees ook:

 

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu