"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Als je de mensen niet hebt, heb je als organisatie een groot probleem

Grote bedrijven gaan niet snel genoeg met het aanpassen van hun hr-strategie. Dat stelt Mark Hopman van PIXID in het interview naar aanleiding van de publicatie van het recente ITB-onderzoeksrapport – editie 2021.

Als Director International Key Accounts voor Pixid Group is Mark Hopman goed geplaatst om te observeren wat speelt bij organisaties nu de spanningen op de arbeidsmarkt toenemen.  “Grote bedrijven spelen niet voldoende snel in op de veranderingen in de arbeidsmarkt,  vernieuwingen in hun hr-strategie gaan (te) traag. Daardoor zullen ze worden ingehaald door de ‘midmarket’ bedrijven: middelgrote organisaties die sneller programma’s opzetten en de nodige ondersteunende technologie integreren.”

Een hr-visie over contractvormen heen is een noodzaak. Als organisatie heb je geen keuze meer om dit niet te doen.

Het gaat om mensen

Zijn collega Peter De Buck, CEO van Connecting Expertise (nu onderdeel van PIXID) gaat nog een stap verder: “Iedereen vist in dezelfde vijver. Je zal creatiever moeten zijn om de beste talenten te blijven vinden. Want als je de mensen niet hebt, heb jt toch een groot probleem.”

Beide heren zijn het eens: “Een hr-visie over contractvormen heen is een noodzaak. Als organisatie heb je geen keuze meer om dit niet te doen.”

Het goede nieuws is dat beide heren bij hun klanten en prospecten de verandering zien. “De stem van de CHRO wordt gehoord. Het besef is er dat het om de mensen draait.”

Hun advies is dan ook om als organisatie te starten met een visie op je vernieuwd talentbeleid. Leg de puzzel met alle beschikbare stukjes, desnoods met ‘trial and error’ en vooral: experimenteer!

Meer weten?

Dit interview vond plaats naar aanleiding van de publicatie van het eerste onderzoeksrapport naar aanbieders en technologie voor Integraal Talentbeheer (ITB) door Marleen Deleu en Mark Bassie. Het rapport is hier en hier te downloaden.

Het interview met Peter De Buck en Mark Hopman kan je hieronder bekijken.

 

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu