"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hireme: een Belgisch all-in-one platform en een nieuwe partner voor NextConomy

De ambitie van hireme is duidelijk: in Europa de solution leader worden voor talentacquisitie en -management, dankzij het digitale rekruteringsplatform voor zowel zelfstandigen als werknemers. Vandaag is het platform actief in België en verschillende andere Europese landen. Een ontmoeting met onze nieuwe partner.

Een 3-in-1-speler

Naast een sourcing tool is hireme ook een FMS (freelance management systeem), een VMS (Vendor Management System) en een MSP (Managed Service Provider). “hireme is het nieuwe Europese all-in-one platform dat bedrijven in staat stelt om freelancers of toekomstige vaste medewerkers te ontmoeten en vice versa. Onze globale aanpak bestrijkt alle fasen van een carrière, ongeacht het type contract”, zegt Farid El Machaoud, medeoprichter. “In de toekomst zullen we ook een interimdienst aanbieden”.


De 3 differentiators van hireme

  1. Belgisch all-in-one platform voor freelancers en werknemers
  2. Europese aanpak voor een betere mobiliteit en prijsconcurrentievermogen
  3. Flexibele rekrutering door vereenvoudigde en gefaciliteerde processen in heel Europa

De kandidaat is geen product

Bij hireme hebben we het over een TTSMS platform, een Total Talent Sourcing and Management Solution. De tool onderscheidt zich van de concurrentie omdat het een 360 graden management van talenten mogelijk maakt en, voor de freelancer, een effectief carrièremanagement waar hij de controle over behoudt. “Via hireme behouden de talenten de controle. De klant geeft een behoefte aan en het is de kandidaat die beslist of hij of zij zichtbaar wil worden voor de klant. Wij zijn geen CV-theek!”, specificeert Hassane Lhasnaoui, mede-oprichter van hireme.

Made In Belgium en Europese mobiliteit

Dankzij hun ervaring in rekrutering binnen Gentis zijn de medeoprichters van het nieuwe Belgische platform reeds aanwezig in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Denemarken. “Ons doel is niet alleen om het veld te bezetten, maar ook om mobiliteit in Europa te creëren. De vaardigheden van een Belgische freelancer zijn wellicht zeer gewild in Zwitserland en die van een Fransman in Duitsland. Er is weinig of geen instrument om de vele mogelijkheden wereldwijd zichtbaar te maken. Dit is onze reactie op het tekort aan talent”, zegt Farid El Machaoud.

Ons ontwrichtend platform stelt technologie ten dienste van freelancers en klanten.

Hassane Lhasnaoui

“Dit Europese perspectief stelt NextConomy in staat om haar denken en werken te verbreden op basis van nog rijkere en meer vergelijkende gegevens. Een grote toegevoegde waarde voor ons kennisplatform” zegt Jean-François Dinant van NextConomy.

AI ten dienste van platforms

Kandidaten kunnen worden geselecteerd door punten toe te kennen aan specifieke vaardigheden. Het competentiescore-algoritme weegt en optimaliseert de resultaten. De freelancer van zijn kant kan de klant ook een score geven, waarmee het algoritme rekening zal houden. “Wanneer ons ontwrichtende platform technologie ten dienste stelt van freelancers en klanten, is ons Talent Acquisition Officers team er om processen te vermenselijken. Wij steunen onze gesprekspartners echt”, bevestigt Hassane Lhasnaoui.

We willen de grootste Europese gemeenschap van zelfstandigen worden.

Farid El Machaoud

Een innovatief aanbestedingssysteem

De eeuwige vraag is natuurlijk die van de dagtarieven. “Voor ons zijn er geen normen, maar een wisselwerking tussen vraag en aanbod. En dan hebben we het zeker niet over een prijzenoorlog, integendeel. Het aanbestedingssysteem stelt freelancers in staat zich te positioneren volgens hun werkelijke behoeften. En geloof me, er zijn te veel freelancers met prijzen die “technisch niet-levensvatbaar” zijn. In dit geval nemen wij altijd contact met hen op om de situatie te corrigeren en hen te ondersteunen. Een soort zelfregulering op een platform van eerlijke concurrentie” vervolledigt Farid El Machaoud.

 


Over Hireme

Hireme is een actief omnichannel sourcing platform voor ICT, Finance, HR, Bouw, Sales & Marketing, Life Sciences en Engineering. De tool is het resultaat van de creativiteit van 4 medeoprichters: Farid El Machaoud, Hassane Lhasnaoui, Olivier de Montjoye en Stéphanie Reniers. 


 

Jean-François Dinant
Jean-François est Créateur de contenu (freelance of course) et amoureux de Communication. Pour lui, les #RH, le #Nouveau Monde du Travail, l’#Entrepreneuriat et la #Transformation Digitale sont ses drogues durs. Jean-François is Content Creator (freelance of course) en in love met communicatie. Voor hem zijn #HR, de #NWOW, #Entrepreneurship en #DigitalTransformation zijn harddrugs. Bekijk alle berichten van #Jean-François Dinant