"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Pixid Group kondigt overeenkomst aan voor overname van het Amerikaanse VectorVMS

Er beweegt wat in de wereld van inhuur van talenten. Pixid Group, een toonaangevende Europese leverancier van softwareoplossingen voor het beheer van flexibel werkkrachten, en waartoe ook het Belgische Connecting Expertise behoort, kondigt op 26 juni jl. een overeenkomst aan voor de overname van VectorVMS, een Amerikaanse leider op het gebied van VMS-technologie (vendor management system) en -ondersteuning.

VectorVMS is gevestigd in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten en levert innovatieve software voor leveranciersbeheer aan zowel zakelijke klanten als MSP’s (managed services providers) die zakelijke klanten ondersteunen. VectorVMS bedient momenteel meer dan 100 klanten wereldwijd, met een belangrijke focus in de VS, gebruikmakend van hun expertise in de sectoren gezondheidszorg, financiën en overheid.

Pixid biedt klanten oplossingen om hun externe personeelsbestand efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Als pionier op het gebied van digitale HR verbindt het bedrijf alle belanghebbenden in de waardeketen van tijdelijk werk met zijn end-to-end cloudgebaseerde technologie, die naadloze integratie biedt met een breed scala aan technologiepartners en een allesomvattende Total Talent Acquisition-oplossing mogelijk maakt.

Deze overname positioneert de Pixid Group als een wereldwijde leider in de VMS-markt, toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen voor uitgebreid workforce management. Door de expertise van VectorVMS in het middensegment van de markt en in de VS te combineren met de ongeëvenaarde expertise van de Pixid Group op het gebied van VMS- en ATS-technologie en de focus op kleine en middelgrote bedrijven, creëren de twee bedrijven een allesomvattende wereldwijde oplossing. Dit partnerschap zal hen in staat stellen effectief te schalen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van organisaties van elke omvang.

Vanuit Pixid beschikt de groep nu over 4 VMS oplossingen:

  • PIXID Frankrijk: met focus op de Franse uitzendmarkt
  • PIXID VMS: wereldwijde focus op mid market VMS oplossing voor staffing bedrijven
  • Connecting-Expertise: focus op Enterprise en mid market, alle contractvormen en een Marktplaats
  • VectorVMS: focus op Enterprise accounts US, alle contractvormen

“Er zijn nog een aantal andere acquisities ongoing, ter versterking van de groepsstrategie, so more to come.” Verklaart Peter De Buck, partner van Connecting-Expertise, deel van Pixid Group. En hij vult aan: “Wat ons betreft geen impact, we zijn volop bezig met het testen van onze nieuwe versie die in September in eerste fase naar onze suppliers en MSP partners wordt uitgerold.”

Meer informatie vind je op de website van Pixid.

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy