SLUIT MENU

De HR-dienstverlener onder de digitale sloophamer?

De zoektocht naar de balans tussen technologie-optimisme en technologie realisme centraal in de nieuwe FEDERGON paper.

Digitalisering voornaamste trend voor HR dienstverleners

Midden 2015 publiceerde Federgon het “Foresight 2020”-rapport. In deze toekomstverkenning werden de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bestudeerd. De bedoeling was vooral de impact hiervan op de HR-dienstverlening en -dienstverlener in kaart te brengen. De basis voor de oefening werd gelegd door Idea Consult.

Via een uitgebreide bevraging bij de HR-bedrijven kwam naar voren dat de technologisering (robotisering, digitalisering) de op één na belangrijkste trend was, met de grootste verwachte impact op enerzijds de arbeidsmarkt, maar anderzijds ook het eigen beroep. De technologisering zou met andere woorden een belangrijke invloed hebben op de vraag naar arbeidskrachten, vanuit zowel kwalitatief als kwantitatief oogpunt, maar zou tevens de invulling van het eigen beroep sterk wijzigen.

Impact op HR en HR-beroepen is groot

Minder dan drie jaar na het basisonderzoek is duidelijk dat de impact van technologie in zowel HR als de HR-beroepen steeds dominanter wordt en wellicht zelfs nog is onderschat. Dit zorgt bij heel wat organisaties voor enige stress en heel wat vragen over het eigen digitale transformatieproces. In de nieuwe FEDERGON paper staat daarom de zoektocht naar de balans tussen technologie-optimisme en technologie realisme centraal.

In “De HR-dienstverlener onder de digitale sloophamer?” krijgt u een update en een overzicht van de meest recente evoluties en de impact en gevolgen ervan op HR en de Federgon-sectoren.

Meer info op www.foresight2020.be.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu