"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Beleggerspanel in de US beveelt Total Talent Management aan door de informatieverplichting over alle werkkrachten te verhogen

In de Verenigde Staten heeft het Investor Advisory Committee (IAC) van de Securities and Exchange Commission (SEC) unaniem gestemd om de commissie aan te bevelen een regel op te stellen die beursgenoteerde bedrijven verplicht meer relevante informatie te verstrekken over hun personeelsbestand, waaronder de totale kosten van de arbeid van het bedrijf, uitgesplitst in de belangrijkste componenten van de beloning.

Verplicht informeren over Human Capital Management

De voltallige adviescommissie heeft tijdens een vergadering op 21 september 2023 gestemd over de reeks aanbevelingen voor informatieverschaffing over human capital management (HCM) die zijn opgesteld door een subcommissie.

Het adviespanel wil naast de totale kosten van arbeid van een organisatie ook de volgende informatie:

  • het aantal mensen dat in dienst is bij het bedrijf, uitgesplitst naar fulltime, parttime of tijdelijk ingehuurde arbeidskrachten;
  • het personeelsverloop of vergelijkbare gegevens over de stabiliteit van het personeelsbestand;
  • demografische gegevens over het personeelsbestand die voldoende zijn om investeerders inzicht te geven in de inspanningen van het bedrijf om nieuwe bronnen van talent aan te boren en te ontwikkelen, en om de effectiviteit van deze inspanningen te evalueren.

Naast de gevraagde statistieken wil de IAC dat de SEC van bedrijven verlangt dat ze in de Management’s Discussion and Analysis (MD&A) beschrijven hoe hun arbeidspraktijken, compensatieprikkels en personeelsbezetting passen binnen hun bredere strategie.

Aanleiding

Het panel besloot de aanbevelingen ter overweging voor te leggen aan de SEC omdat beleggers de huidige openbaarmakingsvereisten – zowel binnen als buiten jaarrekeningen – ontoereikend vinden om bedrijven naar behoren te waarderen. Dit geldt vooral omdat werkkrachten tegenwoordig voor veel bedrijven de belangrijkste immateriële activa zijn. Ongeveer 90 procent van de waardering van de S&P 500 index bestaat uit immateriële activa, zoals intellectueel eigendom en merkreputatie die voornamelijk door werkenden worden gecreëerd.

Voorheen hoefden bedrijven alleen het aantal werknemers op de loonlijst op te geven en beleggers vroegen de SEC om een regel op te stellen die hen meer inzicht zou geven in hoe bedrijven – vooral IT-bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun werkkrachten, al dan niet op de loonlijst, om waarde te creëren – hun talent managen.

Bron en het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

Ook in België een noodzaak!

Hoe gaat het nu in de meeste organisaties? Op LinkedIn reageerde iemand met deze post, die we je niet willen onthouden omdat dit zo herkenbaar is en ‘er boenk op’ zit:

A Typical Boardroom Q&A:

CEO: What is our current head count?

CHRO: My HRIS system says “4500”.

CEO: Our Indiana operations has 6000 according to Information Security.

CHRO: Hmmm…. I will check back with you in 4-6 weeks and talk to my team of 6 HR “professionals” to figure out why my numbers aren’t accurate.

I guess it’s time for the holy grail of “Total Talent Management!!!”

Total Workforce Summit

Op 23 november 2023 organiseert NextConomy samen met event partners Hays en ProUnity de eerste Total Workforce Summit in het mooie Stripmuseum in Brussel. Een volledige dag gevuld met getuigenissen van ‘early adopters’ van deze toekomstgerichte hr-strategie die iedereen laat bijdragen aan het succes van de organisatie, of ze op de loonlijst staan of niet. Ben je CHRO, CPO, TA-manager, CEO, … op zoek naar inspiratie over TTM? Wil je er bij zijn op 30 november? Stuur dan snel een mail aan Marleen@nextconomy.be voor een van de laatste tickets!

Lees ook :

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu