"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Sollicitatieproces freelancers 100% transparant met de USG Easy app

“Een gebrek aan heldere communicatie tijdens het sollicitatie- of facturatieproces is een grote frustratie bij freelancers”, zegt business relations manager bij HR-dienstverlener USG Professionals Joke Janssens. “Met onze USG Easy app is dat historie.”

Joke: “De USG Easy app is ontwikkeld om het sollicitatieproces van freelancers vlotter te doen verlopen. Bij heel wat bedrijven verloopt dat proces log of moeten ze hun cv opladen via CVWarehouse en assessments uitvoeren. Dat duurt allemaal erg lang.”

De USG Easy app is ontwikkeld om het sollicitatieproces van freelancers vlotter te doen verlopen.

Eenvoudig en snel aanmeldingsproces

“Op ons platform kunnen freelancers zich snel aanmelden. Ze hoeven niet veel gegevens in te vullen: persoonlijke info, hun expertise, de regio waar ze willen werken, hun tarief en hun beschikbaarheid. Ze kunnen daarna meteen een project zoeken of een jobalert instellen.”

“Daarnaast werken we ook met een reward-systeem. Brengt een freelancer iemand anders aan, dan kan die 500 euro verdienen. Mooi toch?”

Transparant facturatieproces

“Bij de voorlaatste release hebben we het facturatieproces geïmplementeerd. Net zoals je bij Bol.com je pakketje kan volgen, kan je nu zien waar je factuur hangt: zijn de timesheets goedgekeurd,  heb je al een PO nummer, is je factuur al goedgekeurd voor betaling …? Dat je elke stap kunt volgen, wordt heel positief onthaald.”

Net zoals je bij Bol.com je pakketje kan volgen, kan je nu zien waar je betaling hangt.

Transparant sollicitatieproces

“De denkwijze van de USG Easy app hebben we nu doorgetrokken naar heel het sollicitatieproces.  Van sollicitatie op een project, over de uitnodiging op een eerste gesprek tot de contractondertekening, alle stappen zijn te volgen in de app. Dat is uniek in België. Door deze release verloopt het hele traject van de freelancer bij een klant honderd procent transparant.”

Van sollicitatie op een project, over de uitnodiging op een eerste gesprek tot de contractondertekening, alle stappen zijn te volgen in de app.

Boost inschrijvingen USG Easy app

“Sinds de lancering van de eerste versie van de USG Easy app zo’n twee jaar geleden, hebben we echt een piek gezien in het aantal inschrijvingen op ons platform. Dat is echt frappant. Het bewijst dat ons platform laagdrempelig is en dat de nood voor transparante communicatie hoog is bij freelancers.”

Marktinzicht voor klanten

“ Door de vele registraties krijgen we ook heel wat marktinzicht. Zoals het aantal jobs in een bepaalde regio versus het aantal beschikbare freelancers, de tarieven per vakgebied per regio … Die marktanalyse is goud waard voor onze klanten.”

Door de vele registraties krijgen we ook heel wat marktinzicht.

Toekomstige releases app

“Ondertussen hebben we de toepassing van de app doorgetrokken voor onze consultants. Misschien in een later stadium ook voor vaste aanwervingen? Dat zijn we nog aan het onderzoeken. De eerstvolgende focus is nu de analyse op ons cijfermateriaal.”

Onderzoeksrapport FMS-Kan je nog zonder

HR-dienstverlener USG Professionals werkte mee aan het onderzoekrapport FMS-Kan je nog zonder van NextConomy.

Download hier het onderzoeksrapport FMS- Kan je nog zonder .

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *