SLUIT MENU

De toekomst van werk is digitaal, maar is dat ook voor iedereen?

Hoe inclusief zal de digitale toekomst van werk zijn? Daarover gaat denktank Breugel graag met u in gesprek op 7 juni, tijdens de jaarlijkse conferentie van het project ‘Toekomst van werk en inclusieve groei’. Daarbij richten ze zich op arbeidskwaliteit, digitale vaardigheden en productiviteit.

De toekomst van werk is digitaal

Het dichten van de digitale vaardigheidskloof is van cruciaal belang om een inclusieve groei te verwezenlijken en niemand achter te laten op de arbeidsmarkt. Denktank Breugel onderzoekt hoe onlinegegevens prognoses mogelijk kunnen maken over de vaardigheidseisen en opleidingsimplicaties.

Digitale vaardigheden zullen ook van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat de verwachte productiviteitswinst van AI kan worden verwezenlijkt. Daarom staan op 7 juni ook de uitdagingen op de agenda waarmee bedrijven worden geconfronteerd wanneer zij hun bedrijfsmodellen en organisatiemodellen aanpassen aan deze nieuwe technologie.

Over de conferentie

De conferentie wordt over twee dagen gehouden. Op de eerste dag, 7 juni, zal een reeks openbare sessies worden gehouden, die ter plaatse kunnen worden bijgewoond of online kunnen worden bekeken. U kunt de livestream op 7 juni vanaf 10.30u volgen op deze pagina, Twitter, Youtube, Facebook en LinkedIn.

Over het onderzoeksproject

Het project ‘Future of Work and Inclusive Growth in Europe’ werd gelanceerd op 2 september 2020 tijdens de Bruegel Annual Meetings. Het wordt ondersteund door en ontwikkeld in samenwerking met het Mastercard Center for Inclusive Growth.

Het project, dat zich over drie jaar uitstrekt, analyseert de impact van technologie op de aard, de kwantiteit en de kwaliteit van werk, welzijnsstelsels en inclusieve groei in het algemeen. Onderzocht wordt welke rol technologie en AI spelen bij de hervorming van de samenleving, met name wanneer deze onder extreme druk komt te staan, bijvoorbeeld tijdens een pandemie. Ook wordt gekeken naar degenen die op korte en lange termijn het meest door deze krachten worden getroffen.

Bronwebsite Breugel

Lees ook: Om de schaarste het hoofd te bieden, moeten we anders naar competenties en beperkingen kijken

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu