SLUIT MENU

Website NextConomy krijgt nieuwe look

Misschien is het je al opgevallen: de website van NextConomy.be heeft een frisse nieuwe look. De nieuwe vormgeving biedt lezers meer overzicht en een betere navigatie.

De etalage van de huidige website van NextConomy deed niet meer helemaal recht aan de rijke inhoud van de site. Daarop staan, naast nieuws- en achtergrondartikelen, ook dossiers, video’s, podcasts, whitepapers en webinars. Maar op de homepage werd dat niet meteen duidelijk. Om dat te ontdekken, moesten de lezers echt de winkel in. Vandaar dat er vooral ook aandacht is gegeven aan de navigatie en indeling.

Ook wat betreft vormgeving en kleurengebruik was de voorgevel van NextConomy na bijna 5 jaar aan een nieuw verflaagje toe.

Wat is er nieuw?

Naast een frissere look, met meer wit en een rustiger kleurenpallet, kreeg NextConomy.be vooral meer functionaliteiten die de site toegankelijker en overzichtelijker maken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

Menubalk met trending dossiers

Onder de hoofdmenubalk met de bekende indeling zit nu een tweede menubalk, met een overzicht van twee ‘trending’ dossiers of thema’s. Zo is er het dossier platformen en EU de platformeconomie. Daarin vind je een overzicht van de recentste juridische ontwikkelingen en achtergronden bij dit maatschappelijk relevante dossier. Een tweede dossier is Professioneel inhuren cijfers en feiten over de markt, maar ook tips voor opdrachtgevers.

Hoofdartikel uitgelicht

Onder de menubalk staat een hoofdartikel en drie andere recente artikelen. Het hoofdartikel, uitgelicht door de redactie, kreeg meer visuele ruimte. Voor lezers is de homepage zo makkelijker te scannen op : ‘wat is er nieuw?’ en ‘Wat is het belangrijkste nieuws?’

Vier hoofdrubrieken

Nieuw op de website zijn ook de vier hoofdrubrieken met schuifbalk. Deze geven de vier belangrijkste hoofdthema’s van NextConomy weer. Dat zijn: Arbeidsmarkt en politiek, Professioneel inhuren, Ondernemen en freelancen, en Toekomst van werk. Per rubriek staan ook hier vier recente items, maar je kunt in het overzicht van links naar rechts scrollen om meer artikelen te zien.

Icoontjes voor verschillende contentsoorten

Op de nieuwe homepage geven icoontjes weer wat je kunt verwachten zodra je doorklikt. Gaat het om een nieuwsartikel, een achtergrondartikel, een opiniestuk, een dossier, een video, een tool of onderzoek?

Navigatie op mobiel

Aangezien steeds meer bezoekers artikelen lezen op een smartphone, is vooral ook daaraan aandacht besteed. Met name de navigatie op een mobiele telefoon is flink aangepakt.

De inhoud blijft wat je als lezer en bezoeker van het kennisplatform van ons gewend bent: “Met NextConomy zwengelen we het debat aan over de toekomst van (freelance) werken. Freelancers en opdrachtgevers werken samen, maar weten erg weinig over elkaar. Wij willen de relatie tussen hen verbeteren, zodat ze elkaar veel beter leren kennen en begrijpen. Daarbij betrekken we ook de overheid, vakbonden, de academische wereld en andere belanghebbende partijen”.

Wat vind je van onze nieuwe website?

Jouw mening telt! Laat het hieronder weten wat je goed of minder goed vindt, en deel zeker je suggesties voor aanvullingen.

Heb je interesse om van uit je expertise in verband met de veranderende wereld van werk bij te dragen op NextConomy? Stuur een bericht aan marleen@nextconomy.be

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy