"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Andrew J Scott and Lynda Gratton voorspellen toename van de Gig Economie in de post-pandemic wereld van werk

Lynda Gratton is niet de eerste de beste. Ze is Professor of Management Practice aan de London Business School. Samen met haar college Andrew J. Scott, Professor of Economics, brengt ze een nieuw boek uit met de titel The New Long Life: A Framework for Flourishing in a Changing World by Andrew Scott and Lynda Gratton (Bloomsbury)

Boodschap

De pandemie heeft ons veel lessen geleerd – niet in de laatste plaats dat de toekomst die we krijgen heel anders kan zijn dan we hadden verwacht.

Maar deze ervaringen hebben ons ook gekatapulteerd naar een toekomst waarin de manier waarop we werken, met elkaar omgaan en hoe we leren fundamenteel zal veranderen. We mogen dan wel verrast zijn door Covid-19, maar we hoeven niet verrast te worden door wat ons te wachten staat.

Toekomst van werk

Als onderdeel van hun inspanningen om kosten te besparen, zullen bedrijven proberen hun vastgoedvoetafdruk te verkleinen. Ze zullen verder verschuiven naar een hybride organisatie met werken vanuit kantoor en thuis, en investeren in lokale hubs.

Verwacht dat flexibele werktijden de norm worden met een vierdaagse werkweek voor velen.

Veel van deze flexibiliteit zal komen door de groei van de zogenaamde “gig economie” – een arbeidsmarkt van kort termijncontracten en freelance banen.

Als individu zullen we meer ondernemend moeten zijn in het managen van onze lange termijn carrière.

Meer lezen? Kijk hier.

Lynda Gratton en Andrew J. Scott

Het boek The New Long Life: A Framework for Flourishing in a Changing World bestellen kan hier.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu