"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Monard Law: alle ondernemersadvies onder één dak

“Wij zijn ondernemende advocaten voor ondernemers. Wij adviseren onze cliënten hoe hun business kan groeien binnen de juridische krijtlijnen en zoeken daarbij samen naar passende oplossingen. We zijn een compagnon de route die ontzorgt en vooruitkijkt”, zegt Karen Braeckmans, ceo van het advocatenkantoor Monard Law en nieuwe partner van NextConomy.

Advies en procedure ineen

Een bedrijf verkopen, bescherming van intellectuele eigendommen, herstructureringen, onderhandelingen met de vakbond tijdens sociale verkiezingen, … het advocatenkantoor Monard Law biedt zowel een antwoord op advies- als procedurevragen. “Onze advocaten hebben ervaring met beide”, zegt Karen, “want we kunnen pas het beste advies geven als we weten wat de rechtbank wel of niet aanvaardt. Daarin onderscheiden we ons van andere advocatenkantoren.”

Ook eenmanszaken en freelancers kunnen terecht bij Monard Law voor aanbevelingen rond de oprichting van een eigen zaak, de nieuwe vennootschapswetgeving, clausules in het contract, …

Geïntegreerde aanpak

Karen Braeckmans

Dat haar advocaten zowel kunnen inspelen op alle aspecten van een vraag vanuit de onderneming of ondernemer vindt Karen heel belangrijk. “Ik ben zelf HR-directeur geweest bij de VRT en door mijn ervaring daar besefte ik dat kantoren te weinig rekening houden met alle dimensies bij HR- of ondernemingsvragen.”

Hiermee verwijst ze bijvoorbeeld naar het statuut werknemer versus zelfstandige. “Je hebt dan als HR-medewerker vragen rond sociaal recht, maar ook over fiscaal- en vennootschapsrecht. Het is weinige kantoren gegeven om met al die verschillende componenten rekening te houden en een geïntegreerd globaal advies te geven. De combinatie van vakkennis aan de ene kant en een grote diversiteit aan specialisaties aan de andere kant, zorgen ervoor dat we daar écht het verschil kunnen maken.

Gefragmenteerd advies

“Advocaten zijn vaak gespecialiseerd in één facet van het ondernemersverhaal, waardoor bedrijven soms verschillende advocaten moeten contacteren om een antwoord te vinden op hun vraag. Maar bij gefragmenteerd advies vind je misschien nooit de beste oplossing voor je probleem. Daarin maakt Monard Law echt het verschil.”Klanten kunnen een beroep doen op Monard Law voor alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Voor elke vraag wordt een team van specialisten samengesteld.”

Over Monard Law

Monard Law blaast volgend jaar 30 kaarsjes uit. Het is een partner voor de onderneming, de ondernemer en overheden. Monard Law heeft momenteel 99 advocaten in 20 verschillende vakgebieden in dienst op 5 locaties in België.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert