"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Lichte verbetering van uitzendactiviteit in oktober

In oktober 2019 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,51% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +0,31% in het arbeiderssegment, en met +0,77% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -4,81%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -6,08% in het arbeiderssegment, en met -2,97% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 107,92 punten in oktober 2019 tegenover 107,37 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Meer info

Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van Marleen Deleu