SLUIT MENU

International Days: RSZ-deskundigen leggen grensoverschrijdende sociale zekerheid uit

De RSZ organiseert op 6, 7 en 9 november 2023 een basisopleiding die een overzicht biedt van de belangrijkste regels inzake sociale zekerheid in een internationale situatie, meer bepaald de regels die bepalen welk land bevoegd is en waar er bijdragen verschuldigd zijn.

Almaar meer ondernemingen krijgen op de ene of andere manier te maken met internationale aspecten van tewerkstelling – bijvoorbeeld omdat ze iemand in dienst nemen die over de grens woont of hun werknemers een korte conferentie in het buitenland laten bijwonen. Hoe zit het in zulke situaties met de sociale zekerheid? Voor veel ondernemingen is dat niet duidelijk.

Daarom organiseert de RSZ op 6, 7 en 9 november 2023 een basisopleiding die een overzicht biedt van de belangrijkste regels inzake sociale zekerheid in een internationale situatie, meer bepaald de regels die bepalen welk land bevoegd is en waar er bijdragen verschuldigd zijn.

Doel

De opleiding legt op een toegankelijke manier de Belgische en internationale wetgeving uit, aan de hand van veel praktische voorbeelden. Bovendien begeleiden we u stap voor stap doorheen de verplichte formaliteiten. We voorzien voldoende tijd om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de internationale aspecten van tewerkstelling maar er momenteel weinig tot niets van afweet. Na afloop zal u inzien waar het om draait én waar u op moet letten om de sociale zekerheidsaspecten van een tewerkstelling met een internationaal element correct in te schatten.

Meer informatie en je aanmelden? Kijk op de website van de RSZ.

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy