"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

YoungOnes start op in België

YoungOnes, het succesvolle freelanceplatform dat in Nederland al meer dan een miljoen matches tussen studenten en opdrachtgevers initieerde, breidt zijn diensten uit naar België. YoungOnes speelt hiermee in op de toegenomen populariteit van freelancewerk onder studenten in Vlaanderen.

Vlaamse student-zelfstandigen kunnen nu via de app van YoungOnes makkelijk op zoek naar een leuke bijverdienste. Ze houden zelf de controle over waar, wanneer en tegen welk tarief ze willen werken.

Succesvol in Nederland

YoungOnes werd in 2017 opgericht in Nederland. De scale-up ontwikkelde een app waarmee dagelijks duizenden freelancers toegang hebben tot interessante jobs in uiteenlopende sectoren. In 2021 lanceerde YoungOnes de app in het Verenigd Koninkrijk, en nu is dus ook België aan de beurt.

“Onze ambitie is duidelijk: we willen Europees marktleider worden binnen de kluseconomie,” zegt co-founder Pim Graafmans. “Bedrijven gaan gebukt onder de krapte op de arbeidsmarkt en zijn dringend op zoek naar personeel, jongeren zijn op zoek naar een manier om bij te verdienen maar willen wel de vrijheid behouden om te kiezen waar, wanneer en voor welk tarief ze werken. Op ons platform vinden beide groepen elkaar op een eenvoudige en snelle manier. Wij zorgen op onze beurt voor ondersteunende diensten zoals freelance-verzekeringen, facturatie en overeenkomsten.”

Krappe arbeidsmarkt

In België gaan bedrijven zoals online supermarkt Crisp, Louvre Hotels en inventarisatiebureau RGIS met het platform aan de slag. “We merken dat bedrijven het fijn vinden om zelf de regie te hebben. Zij plaatsen zelf de jobs, selecteren de student-zelfstandigen waarmee ze willen samenwerken en kunnen hen achteraf ook beoordelen. Er is geen tussenpartij waar ze afhankelijk van zijn, het snelle en directe schakelen werkt voor hen veel beter,” licht Pim Graafmans toe.

Het rating-systeem zorgt ervoor dat bedrijven de freelancers waarmee ze samenwerken makkelijk kunnen beoordelen. Student-zelfstandigen met goede beoordelingen hebben een aantrekkelijker profiel en worden sneller geselecteerd voor nieuwe jobs. Tegelijkertijd beoordelen de student-zelfstandigen ook de bedrijven en hebben die er dus alle belang bij om correct samen te werken en zo als aantrekkelijke partij gezien te worden. Over het algemeen gaat het om hoger opgeleide en ondernemende studenten, een interessante doelgroep voor de bedrijven in kwestie.

Ambitie

YoungOnes koestert een grote ambitie in België. “We starten vandaag met een duidelijke focus op Antwerpen. Bij de pre-registratie zagen we daar in één week meer dan 1.000 aanmeldingen van studenten dus er is veel belangstelling. De komende maanden willen we verder uitbreiden naar andere Vlaamse studentensteden zoals Gent en tegen de zomer van 2023 willen we ook sterk aanwezig zijn aan de Vlaamse kust,” besluit Pim Graafmans.

Deelnemer aan het NextConomy FMS Onderzoek

YoungOnes is een van de Freelance Management Systemen die aan het uitgebreide onderzoek door NextConomy naar dit soort platformen in België hebben deelgenomen. Je kan alles lezen over dergelijke systemen die vraag en aanbod naar freelancers bemiddelen en hun tewerkstelling vergemakkelijken in het gratis rapport Freelance Management Systemen in België.

Lees ook:

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy