"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De opmars van de interim-manager in Europa

De markt van interim-management wordt steeds diverser. De strenge Europese ontslagwetgeving, versterkt door COVID, heeft een positieve impact op de inhuur van interim-managers. En toch zijn ook een aantal zaken slechts beperkt veranderd.

Interim-management in Europa groeit gestaag

54 jaar, mannelijk en meer dan zeven jaar ervaring.  Dat is het profiel van de typische Europese interim-manager volgens een recente studie van Inima (International Network of Interim Manager Associations) over de Europese markt van interim-management.  Een markt waarin strenge ontslagregels organisaties het inschakelen van interim-managers laat exploreren.

Hoewel het aantal aanbieders van interim-talent nog steeds toeneemt, blijft het persoonlijk netwerk van de interim-manager met stip op nummer één staan als het gaat om het verwerven van een nieuwe opdracht. Operations, Finance, HR, IT en Sales spannen de kroon in het aantal opdrachten, en bovendien gaat het in 50% van de gevallen om uitdagingen rond transformatie (change management, projectuitvoering en procesverandering).

54 jaar, mannelijk en meer dan zeven jaar ervaring.  Dat is het profiel van de typische Europese Interimmanager. De vrouwelijke interim-manager is met 14% in de studie nog sterk ondervertegenwoordigd.

Overige tendensen in Interim Management

Deeltijdse opdrachten deden hun intrede in de markt, die zich ook meer en meer in de commerciële en minder in de publieke sector situeert.  Stijgende duurtijden en een aantrekkelijk loon, vormen het groeiend aantal opdrachten om in mooie opportuniteiten voor menig ervaren interim-manager.  Ook voor de vrouwelijke interim-manager, die met 14% in de studie nog sterk ondervertegenwoordigd is.

Dit artikel verscheen eerder in Forbes. Je kan het hier volledig lezen.

Het INIMA rapport 2022 kan je hier gratis downloaden.

Lees ook

Barbara Uyttendaele
Barbara is coach bij Tikhodza en freelance content creator. Ze heeft een liefde voor levenslang leren en een streven naar continue verbetering. Een loopbaan van 20 jaar in de wereld van HR-dienstverlening versterkte haar nieuwsgierigheid naar hoe de wereld van werk evolueert en hoe organisaties en talenten hiermee omgaan. Inspireren, challengen en motiveren zijn haar drijfveren om mensen en organisaties in beweging te brengen. *** Barbara est coach chez Tikhodza et créatrice de contenu freelance. Elle est passionnée de formation continue et s'engage à l'amélioration permanente. Une carrière de 20 ans dans le monde des services RH a renforcé sa curiosité pour l'évolution du monde du travail et la manière dont les organisations et les talents y font face. Son leitmotiv ? Inspirer, stimuler et motiver pour activer les gens et les organisations. Bekijk alle berichten van #Barbara Uyttendaele