SLUIT MENU

App verbindt werkgevers en studenten zonder omwegen met elkaar

Het leven van de Leuvense en Brusselse studenten, wordt er binnenkort weer wat gemakkelijker op dankzij Dibbs. Dibbs noemt zich de ‘all-in-one Belgian student app’ die alle belangrijke informatie voor studenten verenigt op één platform.

Waarom een app voor studenten?

“Tijdens mijn eigen studententijd merkte ik dat alle informatie en voordelen die er bestaan voor studenten heel verspreid liggen over diverse kanalen, waardoor het soms moeilijk is om de juis­te zaken snel terug te vinden.” zegt Sam Van Heester. Samen met het Antwerpse Connecting Expertise is hij co-founder van Dibbs.

“Uit later onderzoek bleek dan ook dat heel wat studenten de zaken die hen worden aangeboden, niet gebruiken. Simpelweg omdat er geen duidelijk overzicht is. Daar wilden we dus iets aan doen.”

Ervaring

“Bij Connecting-Expertise hadden we reeds een app, Lancr, ontwikkeld, om de relatie tussen freelancers en opdrachtgevers te verbeteren. Dat principe konden we perfect door­trekken naar studenten en hun relatie met de diverse organisaties en bedrijven die zich op hen richten.”

Intussen heeft Dibbs met meer dan 25 studenten­verenigingen in Leuven en Brussel een samenwerking kunnen aangaan, alsook met bekende spelers zoals Knaek, Start People, BDO en Manpower.


25 studenten­verenigingen in Leuven en Brussel steunen de nieuwe ‘all-in-one Belgian student app.’


Voordelen voor alle partijen

“Voor studentenverenigingen is onze app bijzonder nuttig, omdat het hen een eenvoudige tool biedt om hun communicatie te verbeteren. Niet alleen naar hun eigen leden toe, maar ook naar potentië­le nieuwe leden. Vandaag worden vaak nog sociale media gebruikt, maar ook daar ontbreekt het aan een goed overzicht en snelle zichtbaarheid. Werk­gevers die jobs aanbieden gericht naar studenten, krijgen met de app een kanaal waarmee ze studenten rechtstreeks, zonder omwegen, kunnen bereiken.”

Studenten kunnen de app gratis downloaden en gebruiken. Voorlopig loopt het project enkel in Leuven en Brussel, om later naar andere studentensteden uit te breiden.


Meer informatie kan je terugvinden op: www.dibbs.be

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy