"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Digital SkillUp lanceert innovatieve online cursussen over opkomende technologieën voor EU-burgers en kmo’s

Het platform ‘Digital Skills & Jobs’ is de thuisbasis van informatie over digitale vaardigheden uit heel Europa en het hart van de Digital Skills & Jobs Community.

Om alle Europese burgers en bedrijven, inclusief eenmanszaken en KMO ’s, te helpen de technologische ontwikkelingen bij te houden en er ten volle van te profiteren, heeft het EU Platform voor digitale vaardigheden en banen recent zijn leerpijler uitgebreid met Digital SkillUp – een onlinegids waarin opkomende technologieën op een eenvoudige, toegankelijke en boeiende manier worden uitgelegd.

De toekomst is digitaal

In de digitale wereld wordt ons persoonlijke leven, maar ook de toekomst van werk, bepaald door opkomende technologieën. Nieuwe technologische oplossingen zoals Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT), blockchain, big data, robotica, of Augmented en Virtual Reality (AR/VR) bieden tal van mogelijkheden voor innovatie en groei. Voor velen kan het echter een uitdaging zijn om de impact ervan te begrijpen en op de hoogte te blijven van het steeds snellere tempo van de veranderingen.


Het Digital Skills and Jobs Platform wordt de thuisbasis voor iedereen die geïnteresseerd is in opkomende technologieën en die wil bijleren, om ervaringen uit te wisselen en met elkaar netwerken.


Voor iedereen – ook voor jou!

Digital SkillUp is gemaakt voor iedereen, ongeacht leeftijd, beroep of ICT-ervaring. Het biedt 3 kerncursussen, beschikbaar in 10 EU-talen. Ze dienen als een uitgebreide inleiding tot de digitale revolutie, belangrijke opkomende technologieën en cyberbeveiliging. Honderden aanvullende cursussen van topkwaliteit, verzameld in de Digital SkillUp-cursuscatalogus, ondersteunen meer gevorderde cursisten om hun digitale competenties te vergroten en hun kennis nog verder uit te breiden.

Als je op zoek bent naar mogelijkheden om jouw digitale vaardigheden te verbeteren, je carrière pad uit te stippelen of je project te ondersteunen, dan ben je hier op de juiste plaats. Het Digital Skills and Jobs Platform houdt je op de hoogte van opleidingen, financiering en carrièremogelijkheden in heel Europa.

Klaar om jouw leerreis te beginnen?

Klaar voor omscholing en bijscholing? In de rubriek Opleiding kan je een catalogus met opleidingen op alle niveaus doorbladeren. Hier vindt u programma’s, hulpmiddelen, online leertrajecten en MOOC’s die voor alle gebruikers toegankelijk zijn.

Verder worden in de sectie Financiering diverse financieringsmogelijkheden uit heel Europa gepresenteerd, zoals beurzen en leningen, en andere financiële instrumenten op Europees en nationaal niveau.

Tot slot biedt de rubriek Carrière je begeleiding bij het vinden van meer informatie over loopbanen, beoordelingsinstrumenten, trends op het gebied van inzetbaarheid en verschillende diensten en platforms die vacaturebanken in heel Europa aanbieden.

Bezoek Digital SkillUp

Bron: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy