"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Onderzoek – de impact van Covid19 op werk

Een oproep mee te werken aan een onderzoek over de impact van Covid19 op werk van Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos (Next Generation Work – Antwerp Management School) met steun van NextConomy.

Toen Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos  van Next Generation Work – Antwerp Management School één jaar geleden een bevraging organiseerden naar de Impact van COVID19 in organisaties, hadden ze nooit gedacht dat dit topic 12 maanden later nog steeds relevant zou zijn.

Als we nu terugkijken op een jaar van afstand houden, telewerken en mondmasker-ontmoetingen op het werk, wat is er dan veranderd? Zijn wij veranderd? Voelen we ons nog verbonden met de organisaties waarvoor we werken? Hoe kijken we naar onze loopbaan? En kunnen we de competenties ontwikkelen die nodig zijn voor een zinvolle job in de toekomst?

De crisis zorgt voor fundamentele veranderingen in heel wat jobs en loopbanen. De stijgende digitalisering, maar ook wijzigende takenpakketten en  interne flexibiliteit spelen hierbij een rol. Voor heel wat freelancers en tijdelijke werknemers betekende corona een plots einde van hun opdracht. De duurzaamheid van de loopbaan staat onder druk, zeker gezien de vele tijdelijk werklozen. Tegelijk werkt een grote groep vandaag harder dan ooit tevoren.

Hoe ervaar jij de impact van corona op je werk en loopbaan? Welke veranderingen ervaar je, en hoe beleef je die?

In deze 1-jaar-COVID-enquête laten we werknemers en freelancers aan het woord. Hoe hebben zij een jaar COVID19 op het werk ervaren?

Neem hier deel aan het onderzoek   

NextConomy steunt dit onderzoek van Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos (Next Generation Work – Antwerp Management School.

Uw medewerking aan dit onderzoek is uiterst waardevol:

  • Organisaties krijgen hierdoor inzicht in de loopbaanperspectieven en -noden van intern en extern talent.
  • Beleidsmakers begrijpen beter welke impact de pandemie en de genomen maatregelen hebben op de werkende bevolking.

Neem daarom deel aan dit onderzoek en bepaal zelf mee wat we straks lezen over “de Impact van COVID19 op werk”.

Bent u tussen 18 en 65 jaar en werkt u, in loondienst of als freelancer in een organisatie? Of bent u momenteel (tijdelijk) zonder werk?

Doe mee aan de enquête!

Aangezien we enkel geïnteresseerd zijn in uw persoonlijke mening, zijn er geen foute of juiste antwoorden. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. Het invullen van de enquête zal een 10-tal minuten in beslag nemen.

Hartelijk dank voor je medewerking. Het resultaat lees je uiteraard op NextConomy over enkele weken.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy