"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Ann Cattelain, nieuwe CEO van Federgon

Op 1 oktober 2020 geeft Herwig Muyldermans, als CEO van Federgon, de fakkel door aan Ann Cattelain, tot voor kort Legal Director bij de federatie. Dit meldt Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, in een persbericht.

Herwig Muyldermans werd CEO bij Federgon in januari 1990. Tijdens zijn loopbaan zette hij mee zijn schouders onder de verdere uitbouw van de uitzendsector en zorgde hij ervoor dat de HR-dienstverleners een belangrijke stem kregen in het arbeidsmarktdebat. In 2004 stond Muyldermans ook mee aan de wieg van het populaire systeem van de dienstencheques. “Een van de belangrijkste en meest succesvolle tewerkstellingsmaatregelen van de laatste decennia”, zegt Muyldermans hierover.

Ann Cattelain, die op 1 oktober aan het roer komt van Federgon, behaalde een master in de rechten aan de KULeuven en startte haar carrière in de verzekeringssector. In 1997 ging Cattelain aan de slag bij Federgon als Legal Advisor, in 2005 werd ze er Legal Director. Voor Ann Cattelain is de promotie van Legal Director naar CEO een schitterende nieuwe uitdaging. “Als CEO wil ik Federgon het nieuwe digitale tijdperk binnenloodsen aan de hand van nieuwe strategische prioriteiten. Het is mijn ambitie om voor alles wat arbeidsmarkt en HR is dé referentie te worden. Het is vandaag duidelijk dat de HR-dienstverleners noodzakelijk zijn om een sterk arbeidsmarktverhaal te schrijven”, benadrukt Ann Cattelain.

Ook Nico Reeskens, Country Manager van de Adecco Group en voorzitter van Federgon, is tevreden: “De HR-dienstverleners zijn een essentiële schakel voor onze arbeidsmarkt. Onze bedrijven zijn partner van kandidaten, bedrijven en overheden. Herwig heeft hierin een heel grote verdienste en we zijn hem hier dankbaar voor”, zegt Nico Reeskens. ”Ann Cattelain komt ook uit het Federgon-huis en staat klaar met een ambitieus toekomstplan, dat schept vertrouwen bij de leden. Een goed werkende arbeidsmarkt is de topprioriteit, de HR-dienstverleners zullen hierin een belangrijke rol spelen”, benadrukt Nico Reeskens.

In juni sprak NextConomy uitgebreid met Ann Cattelain en toen blikte ze al vooruit op deze mooie stap. Dat interview is hier terug te lezen.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy