"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Testresultaten ‘Social Distancing Alarms’ nu beschikbaar

In de strijd tegen Covid-19 startte VIL, of het Vlaams Instituut voor Logistiek, in april 2020 met een opmerkelijk pro-bono initiatief. VIL stelde gratis een testkit met vijf verschillende social distancing alarms ter beschikking aan 230 bedrijven met logistieke operaties, verspreid over heel Vlaanderen.

De aanleiding

Zolang er geen vaccin is, zullen social distancing maatregelen een belangrijke rol blijven spelen in het beheersen van COVID-19. Voor productiebedrijven, retailers en logistieke dienstverleners is het een grote uitdaging om altijd een minimale afstand van 1,5 meter tussen hun operatoren te behouden. In de supply chain werken veel mensen in nauw contact met elkaar. Vrachtwagens laden en lossen, orderpicken, sorteren, value added logistics,…. Voldoende afstand bewaren tijdens het uitvoeren van deze taken is geen evidentie. Veel werkgevers weten niet hoe ze voldoende garanties kunnen bieden en de angst om besmet te worden blijft aanwezig bij de werknemers.

Het onderzoek

VIL stelt daarom testkits met social distancing alarms ter beschikking aan bedrijven met logistieke operaties. Er werd een shortlist opgesteld van Belgische/Vlaamse technologiespelers die een leverbare wearable ontwikkeld hebben die de afstandsregel bewaakt. De technologie en maturiteit variëren, maar alle wearables geven een geluids- en/of trilsignaal bij overtreding. VIL stelde een testkit met verschillende wearables ter beschikking van bedrijven met logistieke operaties om ze in de praktijk te testen.

Het resultaat

De afgelopen weken verwerkten ze meer dan 1000 testresultaten. Benieuwd naar de bevindingen? U kan nu het rapport raadplegen op hun website.

Bron: VIL

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy