"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Heeft de coronaviruscrisis ons allemaal tot afstandswerkers gemaakt?

Iedereen afstandswerker?

Nu online werken/telewerken tijdens de coronaviruspandemie in opkomst is, beginnen bedrijven het potentieel van een digitale beroepsbevolking te beseffen. Kunnen we na de crisis terugkeren naar het reguliere werkpatroon of kijken we naar een toekomst als afstandswerkers?

Cedefop doet voortdurend onderzoek naar de digitalisering en de toekomst van het werk. Einde april brachten ze een interessante bijdrage over de impact van de corona crisis op hoe werk plots meer op afstand wordt georganiseerd.

Waarschuwing

Cedefop plaatst meteen ook een waarschuwing aan het adres van werkgevers, overheden én individuele werkenden, vast en freelance: met een aanhoudende economische neergang zullen afstandswerkers (remote workers), oud en nieuw, hun vaardigheden verder moeten actualiseren en verrijken als ze concurrerend willen blijven op de arbeidsmarkt.

Lees het volledige artikel hier.

Met dank aan Johan Desseyn van Mpiris om ons attent te maken op dit artikel.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy