"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Helemaal 2018: een multi-talent strategie. Wat is het en hoe doe je dat?

NextConomy lanceert een nieuwe workshop: ‘Vendor Management 2.0 – Beheren van Leveranciers van Talent in tijden van schaarste’

Stel u bent HR in een doorsnee organisatie in ons land. Of Recruiter. Dan voelt u de bui vast wel hangen (figuurlijk, de hitte is nog in het land wanneer ik dit schrijf), de bui van de schaarste op de arbeidsmarkt. De voorspelde ‘gap’ tussen vraag en aanbod wordt steeds groter en u hebt daar steeds meer last van. Want u bent wel verantwoordelijk voor de instroom van het juiste talent in de organisatie. Maar klassieke middelen en methodes werken niet meer.

Of, stel dat u Inkoper bent, verantwoordelijk voor het beheer van ‘indirecten’, de werkkrachten die via leveranciers instromen in de organisatie. Ook dan hebt u steeds vaker te maken met schaarste. Uw leveranciers hebben immers de keuze, die ene gekwalificeerde kandidaat kunnen ze overal slijten.

The game has changed: dit is een kandidaten gedreven markt geworden.

Wat kan u doen?

Wel, waar het op neer komt is dat u andere instrumenten, andere spelers toelaat in het grote orkest dat uw organisatie is. En vervolgens maakt u ontelbare, nieuwe en unieke combinaties door dit alles goed te integreren. Net als de dirigent dat doet met de instrumenten en uitvoerders in het orkest.

Kijk naar uw rol als HR of als Inkoper als die van de dirigent van een groot orkest. U bent dan diegene die beslist wie meespeelt en wie niet. Als dirigent bepaalt u de multi-talent strategie om de instroom van het juiste talent voor uw organisatie nu en in de toekomst te verzekeren.

Bij een multi-talent strategie verzekert u de instroom aan talent door uit andere bronnen te putten

Bij een multi-talent strategie gaat u op zoek naar eco-systemen of bronnen waar het talent dat u nodig heeft zich bevindt. En soms moet een mens het niet ver zoeken: eigen medewerkers zijn namelijk een ideale bron om te recruteren. Interne mobiliteit is een fantastische, maar helaas vaak verwaarloosde, bron om uit te putten en snel vacatures in te vullen.

Leveranciers van extern talent, de intermediairs of ‘staffing providers’ zijn een goede tweede optie. Maar niet zo maar elke leverancier! De ideale ‘supply chain’ van HR-leveranciers bestaat uit de juiste partijen, door u zorgvuldig geselecteerd, op een correcte manier aan boord gebracht en vervolgens mee geïntegreerd in uw totale wervingsplan voor nieuwe talenten in de organisatie. Voor uw meest kritische functies of voor grote aantallen werkt u er bovendien naar toe om van uw leveranciers partners te maken.

Als dirigent van het grote orkest hebt u de leiding en behoudt u het overzicht.

Wat levert dit alles op? Allereerst veel gemoedsrust! Als dirigent van het grote orkest hebt u de leiding en behoudt u het overzicht. En het levert betere kandidaten op, een goede naam en faam voor uw organisatie en tevredenheid bij alle betrokken partijen. Niet in het minst bij uw CEO, want onderzoek toont telkens opnieuw aan dat CEO zich het meest zorgen maken over de moeizame instroom van talent.

Hoe begint u hier aan?

Waar en hoe vindt u de juiste leveranciers? Hoe maakt u van leveranciers betrouwbare partners? Hoe beheert u alle risico’s en de kosten die met inhuur van externen samengaan?

  • In de NextConomy workshop ‘Vendor Management 2.0 – Beheren van Leveranciers van Talent in tijden van schaarste’ leert u op 1 dag van 5 experten hoe u de supply chain met HR-leveranciers samenstelt en beheert.
  • Er zijn 20 plaatsen voor HR Managers, Verantwoordelijken voor instroom van talent en voor Inkopers van indirect talent.
  • Boek nu met 25% vroegboekkorting (Early Bird) voor maar €299,- (ex.BTW) ipv €399,- (ex.BTW) voor de workshop van 20 september 2018 in Antwerpen. Alle info en inschrijven hier.

Tijdens NextConomy workshops delen experts hun kennis en ervaringen met de deelnemers. Door het aantal deelnemers te beperken tot 20 waarborgen we het interactieve karakter van de workshops en maken we ook netwerking met peers mogelijk. Graag ontvangen we concrete vragen op voorhand zodat deze zeker aan bod komen tijdens de sessies.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu