"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Jo Brouns lanceert warm onthaalbeleid

Vlaanderen verder als aantrekkelijke werk-, woon- en ondernemingsregio op de kaart zetten én de concurrentiepositie van Vlaanderen in het aantrekken van buitenlands talent vergroten. Dat is de doelstelling van het nieuwe ‘warm onthaalbeleid’ van de Vlaamse regering.

Your Future in Flanders, let’s make it work

Elk jaar komen heel wat mensen van buiten de Europese Unie – in 2022 ongeveer 16.000 – naar Vlaanderen om hier te werken. Om deze mensen (en hun familieleden) bij hun komst goed te omkaderen maakt de Vlaamse Regering op initiatief van Vlaams minister van Werk Jo Brouns 400.000 euro vrij.

In West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant worden met deze middelen de komende twee jaar projecten opgezet in kader van een warm onthaalbeleid dat de economische migranten wegwijs maakt in hun nieuwe werk- en woonplek. Het warm onthaalbeleid wordt aangevuld met de  lancering van de nieuwe website “Your Future in Flanders, let’s make it work”.

Lees alles op de website van het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse regering.

Lees ook:

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy

Laat een reactie achter