"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Zet de opkomst van projectwerk door?

Freelancing is populairder dan ooit. Volgens een onderzoek van SThree, waarbij bijna 5.000 STEM-specialisten werden ondervraagd, doen minstens zes op de tien professionals nu een of andere vorm van projectwerk op zelfstandige basis. Is dit een recente trend of een patroon voor de lange termijn?

Covid pandemie als versneller

“Ik denk dat de vraag er altijd al is geweest, maar een van de dingen die het de laatste tijd echtversneld heeft, is de overstap naar hybride werken”, zegt Lawrence Doe, senior verkoopdirecteur voor het VK bij SThree.

De populariteit van freelance contracteren is decennialang geleidelijk toegenomen, zegt Doe, geholpen door technische ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van internet met hoge snelheden in de jaren 2000, of door grote verstoringen zoals de financiële crisis van 2008.

Het was echter de pandemie die de grootste verschuiving markeerde. “Bedrijven hadden geen andere keuze dan de mogelijkheid om hun personeel van op afstand te werken te versnellen, zoals het aanbieden van laptops en investeren in software om op afstand samen te werken.” Dit maakte ook contracteren van freelancers, volgens Doe, steeds aantrekkelijker.

“Het is de manier van werken waar de wereld naartoe gaat. Het draait allemaal om flexibiliteit”, zegt Cliff Sidhu, een senior directeur die de DACH-regio bij SThree beheert. “In Duitsland hebben we een verschuiving gezien waarbij veel bedrijven die traditioneel moedertaalsprekers in dienst hadden vóór de pandemie nu kijken naar contracten van over de hele wereld, omdat ze weten dat ze op die manier de vaardigheden kunnen krijgen die ze nodig hebben.”

In Duitsland hebben we een verschuiving gezien waarbij veel bedrijven die traditioneel moedertaalsprekers in dienst hadden vóór de pandemie nu kijken naar contracten van over de hele wereld, omdat ze weten dat ze op die manier de vaardigheden kunnen krijgen die ze nodig hebben.
– Cliff Sidhu, Senior Director – DACH Region

Toename of ommekeer?

“Bij een terugval daalt de markt voor vaste functies meestal, maar functies op inhuurbasis blijven stabiel”, zegt Doe. Sidhu is het ermee eens: “De vraag naar inhuur is constant. Wat zich in de loop van de tijd ontwikkelt, is welke sectoren groeien en naar welke vaardigheden vraag is.”

Zullen inhuurkrachten fulltime medewerkers vervangen en uiteindelijk in aantal overtreffen? Sidhu zegt dat het niet zo eenvoudig is om er zo naar te kijken. “Er zal altijd een markt zijn voor zowel inhuurkrachten als voor vast personeel, maar in welke vorm en hoe wordt samengewerkt, zal sector- of industrieafhankelijk zijn.”

“Voor sommige banen heb je gewoon iemand nodig die binnenkomt, de taak uitvoert en verder gaat. Voor anderen heb je wat meer continuïteit nodig om een cultuur te ontwikkelen, dus vast heeft zijn plaats.” aldus- Lawrence Doe, Senior Sales Director – UK

Bij een terugval daalt de markt voor vaste functies meestal, maar functies op inhuurbasis  blijven stabiel

💡 Lees meer over SThree

Een van de grootste stuwende factoren achter de voortdurende groei van inhuur van freelancers is de flexibiliteit die het professionals biedt. Recent onderzoek toont aan dat flexibiliteit meer prioriteit heeft dan ooit, waarbij 54% van de professionals zegt dat het de op een na belangrijkste factor is bij het overwegen van een nieuwe functie, na salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. “Het gaat erom hoe de professional wil werken”, zegt Sidhu.

“Je hebt een aantal professionals die prioriteit willen geven aan hun inkomen, dus  kiezen ze ervoor om consistent en vaak te werken, waarmee ze natuurlijk goed verdienen. Dan zijn er nog anderen die slechts een deel van het jaar werken en  de rest van de tijd hun eigen ding doen, zoals studeren of reizen. Dat is het mooie ervan. Je kan het werk aanpassen aan je levensstijl.”

Er zijn ook voordelen voor opdrachtgevers. Het inhuren van freelance professionals  geeft bedrijven toegang tot nichevaardigheden wanneer ze nodig zijn, wat opdrachtgevers ondersteunt om outputgericht te worden in plaats van inputgericht. Projectgericht denken houdt bedrijven efficiënt, dynamisch en klaar om zich aan te passen aan verandering.

Baas zijn over je eigein lot

Een ander voordeel van de flexibiliteitscontracten is de uitwisseling van vaardigheden tussen tijdelijke en vaste medewerkers. Naast het toevoegen van waarde in financiële zin, delen inhuurkrachten hun kennis en ervaring met vast personeel. “Het is een overdracht van vaardigheden. Een ingehuurde professionals zal bijvoorbeeld  rechtstreeks vast personeel trainen, of kan eventueel aanbevelen welke verdere training of technologie hun vooruitgang ten goede zou komen. Inhuurkrachten worden nu gezien als onderdeel van het team.”

“Voor ingehuurde professionals  ligt de loopbaanontwikkeling in  de eigen handen”, zegt Sidhu. “Ze hebben de controle over hun eigen carrière, eigenlijk hun eigen lot! Er is geen plafond aan wat je kunt leren. Als zelfstandige professional vertrouw je niet op een bedrijf en het management of het kader ervan om te bepalen wat je kan leren, het is aan jou.”

Je hebt de controle over je eigen carrière, eigenlijk je eigen lot! Er is geen plafond aan wat je kan leren, als zelfstandige professional vertrouw je niet op een bedrijf en het management of het kader ervan om te bepalen wat je kan leren, het is aan jou.

Het beste van beide werelden

Aangezien zelfstandig contracteren steeds populairder worden, geldt dit ook voor het Employed Contractor Model (ECM) van SThree.

Dit geldt voor geschoolde medewerkers in STEM met verschillende ervaringsniveaus, van relatief beginnende afgestudeerden aan de universiteit tot ervaren niche specialisten. Ze kunnen ervoor kiezen om tijdelijke opdrachten aan te gaan, waarbij het grootste verschil is dat SThree optreedt als de wettelijke werkgever en de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor zijn ‘werknemer’. Dit omvat doorlopende betaling, vooral tijdens onproductieve tijden zoals vakantie- en ziektegeld, evenals andere verplichtingen voor de werkgever, zoals afdragen aan de belastingen en verzekeringen (bijv. socialezekerheidsbijdragen enz.).

De principes rond dit contractmodel maken het mogelijk dat de kandidaat volledig wordt geïntegreerd in de organisatie van de klant, zodat hij/zij gelijkwaardig wordt behandeld en minstens gelijkwaardig wordt betaald in vergelijking met het vast personeel. Vaak doen onze klanten onze kandidaten, na voltooiing van de opdracht, een aanbod voor vast werk.,  De voordelen van ECM zijn dus legio, vooral wat betreft het behouden van flexibiliteit en het garanderen van veel zekerheid. Via onze ECM-service ondervinden zowel werknemers als werkgevers het beste van twee werelden.

Hoewel een vast dienstverband in bepaalde situaties nog steeds de voorkeur heeft, bestaat er geen twijfel dat de populariteit van inhuur zal blijven groeien, aangezien professionals  flexibiliteit verwachten.

💡 Lees meer over SThree

SThree logo
SThree is a global staffing organisation providing specialist services in the STEM industries (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Our five specialist brands operating in Belgium, Computer Futures, Progressive, Huxley, Real Staffing and JP Gray, place professionals across IT, Engineering, Oil & Gas, Banking, Pharma and Supply Chain. Bekijk alle berichten van SThree