"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelancemarktplaats Malt wil Europa veroveren met overname Comatch

Freelancemarktplaats Malt groeit door de overname van Comatch, een platform voor onafhankelijke consultants. Doel: uitgroeien tot ‘de onbetwiste marktleider in Europa’.

De van oorsprong Franse freelancemarktplaats Malt neemt Comatch over. Malt is een marktplaats voor allerlei freelancers die werken in de kenniseconomie, Comatch richt zich specifiek op onafhankelijke managementconsultants en branche-experts. Voortaan kunnen opdrachtgevers dus ook dit type hoogopgeleide freelancers vinden via Malt.

Uit het persbericht: “Malt kan zijn klanten nu op alle vlakken voorzien met een breed netwerk van hoogopgeleide freelancers. Van strategie tot uitvoering.”

Malt wil Europees marktleider worden

De digitale marktplaats Malt bestaat nu 8 jaar en is sinds oktober 2021 actief in België en Nederland. Het bedrijf breidde eerder uit in Spanje en Duitsland. Opdrachtgevers vinden via Malt onafhankelijke professionals die werken in de kenniseconomie, denk aan marketingprofessionals, IT-developers en projectmanagers.

Tot nu toe vonden 320.000 Europese freelancers werk via het digitale platform bij zo’n 40.000 kleine en grote bedrijven. Malt heeft grote ambities: CEO Vincent Huguet wil ‘de onbetwiste Europese marktleider worden’ en ‘voorkeurspartner voor bedrijven die op zoek zijn naar externe krachten’. Huguet wilt eind 2025 zo’n 1 miljard euro bedrijfsvolume halen in Europa.

De Benelux is één van de focusgebieden. Malt schat de marktwaarde van België op 14 miljard euro en van Nederland op 37 miljard euro (Bron: Roland Berger Freelancing Market Study 2021).


Malt schat de marktwaarde van de freelance markt in Nederland op 37 miljard euro en België 14 miljard euro


Comatch: Europese marktplaats voor consultants

De overname van Comatch is onderdeel van de groeistrategie van Malt. Comatch is een van oorsprong Duitse nichespeler die hoogopgeleide en gespecialiseerde consultants online bemiddelt. Het bestaat sinds 2015 en is sinds 2016 ook actief in Nederland. De Duitse directie bestaat uit twee voormalig consultants van McKinsey.

Comatch heeft inmiddels een community opgebouwd van meer dan 15.000 onafhankelijke consultants en experts. Het platform heeft 130 fulltime medewerkers en is actief in negen markten.

Meer landen, meer functies

Na de overname van Comatch heeft Malt naar eigen zeggen een Europees klantennetwerk van meer dan 1000 ondernemingen. Verder heeft het bedrijf teams in elf regio’s en landen. Behalve Europese landen zijn dat ook het Verenigd Koninkrijk, Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Malt en Comatch verwachten een flinke toename in de vraag naar hoogopgeleide freelancers. Zij schatten dat er momenteel zo’n 355 miljard euro omgaat in de Europese markt. Door digitalisering zal dat alleen maar toenemen, denken zij.


Malt schat dat er momenteel zo’n 355 miljard euro omgaat in de Europese freelance markt.


‘Beste professional voor elk project’

Christoph Hardt, mede-oprichter van Comatch: “Wij geloven dat technologie en bedrijfsconsulting naar elkaar toe blijven groeien, daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking. We bouwen samen een marktplaats waar organisaties de beste onafhankelijke professionals kunnen vinden voor elk project.”

Vincent Huguet van Malt vertelt dat de visies van beide bedrijven goed bij elkaar passen. “Comatch deelt onze “community first”-benadering en onze kijk op de toekomst van werk. We zijn enthousiast over deze stap om onze twee werelden van hoogopgeleide freelancers samen te brengen.”

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy