"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

10 Boekentips van freelancers aan freelancers (deel 2)

Welk boek tip je aan freelancers? Die vraag stelde de redactie van NextConomy aan freelancers. Het resultaat? 10 boekentips om dit jaar nog te lezen. Dit is deel 2 met de laatste 5 boekentips.

Dat freelancers vaak veellezers zijn, is een understatement. Maar welk boek ligt er op hun nachtkastje en raden ze andere freelancers aan om te lezen? Wel, dit zijn hun suggesties.

1. Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki

Rich Dad Poor Dad is Roberts verhaal over het opgroeien met twee vaders: zijn echte vader en de vader van zijn beste vriend, zijn rijke vader, en de manier waarop beide mannen zijn kijk op geld en investeren hebben gevormd. Het boek ontkracht de mythe dat je een hoog inkomen moet verdienen om rijk te worden en verklaart het verschil tussen werken voor geld en geld voor je te laten werken.

2. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich, voor het eerst gepubliceerd in 1937, nam meer dan twintig jaar onderzoek in beslag. Napoleon Hill was een journalist en schrijver en werd later adviseur van president Franklin D. Roosevelt.

Napoleons grote doorbraak kwam met zijn interview met Andrew Carnegie in 1908. Geïntrigeerd door Carnegie’s bewering dat het pad naar succes kon worden opgedeeld in een eenvoudige maar uitgebreide formule, accepteerde Hill Carnegie’s uitdaging om meer dan vijfhonderd uiterst succesvolle individuen te bestuderen en te interviewen om te bepalen wat ze te danken hadden aan hun enorme prestaties.

Dit boek identificeert dertien principes die elke persoon zou moeten aannemen als ze serieus zijn over het bereiken van succes. Ze zijn allemaal empirisch gebaseerd op de eerder genoemde decennia van onderzoek. Hill heeft gesynthetiseerd wat rijke en/of uitzonderlijk succesvolle individuen gemeen hebben.

3. Doen wie je bent – Charlotte De Mey

Droom jij ook van projecten waar je in alle vrijheid je ding kan doen? Lig je wakker van dat stemmetje in je hoofd dat je aanspoort meer naar buiten te komen met je werk? Of blijf je twijfelen aan de inhoud van je portfolio? Of misschien overweeg je stiekem om een nieuwe weg in te slaan? Droom jij er als solo-ondernemer van je brood te verdienen zonder het gevoel te hebben aan het werk te zijn, op een manier die helemaal past bij wie jij bent? Dan is self-marketing wat je nodig hebt om te komen tot doen wie je bent. Met dit boek ontwikkel je jouw authentiek merk. Het boek zit boordevol inspiratie, inzichten en denkkaders.

4. Profit first – Mike Michalowicz

Hoe zou het zijn als winst niet langer een resterend bedrag is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Met dit boek geeft Mike Michalowicz je de tools om dit zelf te realiseren.

5. Get real – Lien De Pau

Lien De Pau is 35 en wordt elke ochtend wakker zonder wekker. Wanneer ze haar ogen opent, komt een gedachte in haar op: ‘Wat wil ik vandaag het allerliefste doen?’

Onmogelijk? Onrealistisch? Een tikje geschift zelfs? Think again, zegt ze. Volgens haar kan ook jij je uitgestippelde pad verlaten. Wanneer je het gevoel hebt geen kant meer op te kunnen in de huidige ratrace van werk, gezin en andere verplichtingen. In dit boek vertelt zij haar verhaal.

Meer lezen? 10 Boekentips van freelancers aan freelancers (deel 1)

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert