"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Boeken en podcasts, onze aanraders voor 2023

Het jaar loopt weer ten einde. Welke boeken en podcasts bevelen freelancers andere ondernemers zeker aan? Dit is hun lijst voor 2023. Iets voor jou onder de kerstboom?

Als freelancers blijven we graag op de hoogte over hoe we onszelf en onze onderneming kunnen doen groeien. Dat jullie hiervoor boeken en podcasts verslinden is een understatement. Dit zijn jullie aanraders:

Radical Collaboration

Effectief samenwerken is nog nooit zo belangrijk geweest voor het succes van een onderneming en deze vaardigheid is essentieel voor elke werknemer. De auteurs James W. Tamm en Ronald J. Luyet van het boek Radical Collaboration reiken hulpmiddelen aan die je helpen om beter samen te werken, je leren meer rekening te houden met collega’s, beter problemen op te lossen en te onderhandelen.

Real Dictators

Real Dictators is de bekroonde podcast van Paul McGann die de verborgen levens van tirannen uit de geschiedenis onderzoekt. Nieuwe afleveringen komen elke woensdag uit.

Work Appropriate

Auteur Anne Helen Petersen richt haar aandacht op de wilde wereld van het werk in haar podcast Work Appropriate. Met gastoptredens van de slimste mensen die Anne kent, levert de show humoristisch maar vooral praktisch werkplekadvies over een reeks vragen van luisteraars.

Elke dag vakantie

Het leven is te kort om af te tellen naar het weekend. Elke dag vakantie is een podcast van Eva Daeleman en Stijn Heymans. Een podcast voor mensen die meer willen halen uit het leven. Een podcast over de bochten van het leven en hoe dat jou kan verrijken.

Show your work

Show your work is een boek voor mensen die het idee van zelfpromotie haten. In tien hoofdstukken legt de auteur Austin Kleon uit hoe je je werk kunt zien als een nooit eindigend proces, hoe je een publiek kunt opbouwen door dat proces te delen, en hoe je omgaat met de ups en downs van het in de wereld zetten van jezelf en je werk.

Modern wisdom podcast

De podcast Modern wisdom podcast brengt levenslessen van de slimste mensen op de planeet. Met gasten als Dr Jordan Peterson, Jocko Willink, Dr Andrew Huberman, Ryan Holiday, James Clear, Robert Greene, Balaji Srinivasan, Steven Pinker, Alex Hormozi, Douglas Murray, Michael Malice, James Smith, Dr David Sinclair, Mark Manson en meer, snijdt host Chris Williamson thema’s aan over psychologie, seks, geluk, minimalisme …

De kunst van het verdwijnen

In haar boek De kunst van het verdwijnen vertelt Sarah Domogala over haar burn-out: de ziekte van een generatie.

Als Sarah dertien is gaan haar ouders plotseling scheiden, en voor het eerst voelt ze paniek. Ze probeert haar groeiende angsten te bezweren door naar Amsterdam te verhuizen en de beste regisseur te worden die er bestaat, en ze werpt zich met overgave in het glamourleven. Op haar zesentwintigste stort ze volledig in: burn-out. De kunst van het verdwijnen gaat over wie we zijn, en wat ons verbindt. En over hoe we ons hoofd boven water houden in deze hectische, anonieme tijden.

Studio Sociaal podcast

Studio Sociaal podcast is een podcast voor coaches en experten die door het delen van hun passie hun verkoop willen boosten. In deze podcast deelt Marijke Vissers praktische tips, persoonlijke ervaringen en inzichten rond lanceren, sales en ondernemen.

Podcast Wonderland

Podcast Wonderland is een podcast over podcasten, voor ondernemers die hun podcast niet zien als een hobby maar als een fundamenteel onderdeel van hun marketingstrategie, en die er het maximum willen uithalen op een manier die bij hun past.

Welke lees- of luistertip heb jij? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert