"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Platform Meetup bouwt bruggen tussen bedrijven en werkzoekenden met een migratieachtergrond

Bedrijven en werkzoekenden met een migratieachtergrond vinden elkaar niet. Omdat ze o.a. niet dezelfde netwerken en media delen. Het platform Meetup kan bedrijven helpen bij het bereiken van deze doelgroep.

Hoe?

Initiatiefneemster Elke Horemans legt alles uit in deze video en in haar bijdrage hieronder.

Je kan als bedrijf zelf een lokale Meetup-groep op te richten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

1. een virtuele creatieve hub,
2. een virtuele dialoogtafel,
3. een virtueel klankbord,
4. een virtueel afterworkevent,
5. een virtuele speeddate tss professionals.

Wat leveren dergelijke initiatieven op?

1. Een inkijk in totaal andere leefwerelden,
2. Nieuwe perspectieven en ideeën,
3. Een verbreding van je rekruteringsgebied,
4. Introducties in nieuwe netwerken,
5. Plezier.

Maar ze kunnen pas succesvol zijn als ze structureel ingebed zijn in een breed gedragen visie op D&I, met een duidelijk doel en afsprakenkader. Een adhoc-aanpak houdt niet stand, zelfs niet met de beste bedoelingen. Betrek zeker je medewerkers: hoe staan zij ten opzichte van dergelijke initiatieven? Met welke twijfels of problemen zitten zij die het enthousiasme kunnen temperen?

Er is nu meer dan ooit behoefte aan verbinding, én aan talent. (Elke Horemans)

Wil je via Meetup divers talent ontmoeten, maar weet je niet goed hoe je dat talent kan vinden? Stuur initiatiefneemster Elke Horemans gerust een mail via elke@talententelers.be.

NextConomy steunt met veel plezier dit waardevolle initiatief van Elke omdat we geloven dat de wereld van organisaties en hun knelpuntfuncties en de wereld van werkzoekenden met een migratieachtergrond nog altijd te ver uit elkaar liggen. Met dit initiatief wil Elke bruggen slaan. Als wij daar aan kunnen bijdragen, doen we dat graag!

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu