SLUIT MENU

Expert calls: do or don’t? Een oproep

Eén van onze volgers, Frank De Grave, freelance senior procurement manager, contacteerde ons recent over het fenomeen van de zogenaamde expert calls. Op zoek naar de ervaringen van de freelance-/consultant community in België.

Een nieuwe evolutie?

De zogenaamde expert calls zijn een fenomeen dat overwaait uit Azië en de VS en momenteel zijn weg zoekt binnen Europa. Het werkt als volgt. Bedrijven tekenen in op een ‘pakket’ via een ‘expert network’. Ze betalen een afgesproken bedrag dat overeenstemt met een aantal uren expertise onder de vorm van expert calls. Om die expertise aan te bieden gaan deze organisaties op zoek naar specialisten in verschillende domeinen. Zo werd Frank De Grave gecontacteerd via LinkedIn met de vraag om op basis van zijn gespecialiseerde kennis een uur expert call te hebben met een van de klanten tegen een afgesproken tarief. Frank De Grave besloot deze insteek een kans te geven na een duidelijk antwoord op de vragen: “Wie is de klant?” en “Over welke info gaat het?”. En toen sprong de deal af. Reden: de klant besliste net op dat moment om het project on hold te zetten. Een gemiste kans? Of is voorzichtigheid hier geboden?

Deel je ervaring

NextConomy is op zoek naar consultants, experts die ervaring hebben met dit soort netwerken en calls.

  • Heb je zelf een gelijkaardig verhaal?
  • Wie realiseerde al een succesvolle samenwerking?
  • Zit hier potentieel in voor freelancers?
  • Wat zijn de beweegredenen van deze netwerken en hun klanten?

Contacteer ons via redactie@nextconomy.be met ervaringen, vragen of bedenkingen die relevant zijn voor een genuanceerd vervolgartikel.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy