"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Veranderingen in de freelancewereld. Een interview met HR interim manager Toon Decloedt.

De grootste verandering in de freelancewereld is de technologische evolutie, zegt Toon Decloedt. Met zijn 40 jaar ervaring in de HR-wereld waarvan 16 jaar als zelfstandige heeft hij de werkvloer enorm zien veranderen. Of net niet?

“Er is één constante die ik zie in mijn jarenlange ervaring: mensen willen hun bijdrage begrijpen, fair behandeld worden en groeikansen krijgen”, getuigt Toon in de video. “Vertrouwen tussen de verschillende partijen is hierbij essentieel. En net daar brengt technologie tal van veranderingen.”

“Door de technologie is het niet meer nodig dat zowel de directie, de werknemers als de freelancers zich op dezelfde plaats en tijd begeven”, zegt Toon. “De huidige generatie die met de tablet en de smartphone is opgegroeid, wil hard en veel werken, maar niet van 9 to 5. Bedrijven moeten vertrouwen krijgen in hun mensen. Beseffen dat ze niet alles meer kunnen controleren. En diegene die daarin slagen, hebben een competitief voordeel.”

Ik sprak met Toon onder andere over hoe je succesvol kan starten als interim-manager, over de toekomst van werk en de rol die HR heeft bij het aanwerven van extern talent.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu