"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
Term verwijderen: Journée d’étude Journée d’étude

Studiedag ‘De vrijheid voor collectieve onderhandelingen door zelfstandige werkkrachten’

Op 28 maart 2018 organiseren 3 universiteiten ULB, UCL en USL-B een in Brussel een studiedag rond de vraag in welke mate freelancers, die kwetsbaar zijn door hun afhankelijkheid van hun opdrachtgever, het recht hebben op collectieve onderhandelingen.

Verhelderen juridisch kader

De initiatiefnemers stellen met deze studiedag allereerst als doel om het juridisch kader te verhelderen: wat staat hierover in het internationale sociale recht en wat is de toepassing hiervan in praktijk? Daarnaast wil men met deze studiedag de visie van de vertegenwoordigers (vakbonden) van deze zelfstandige werkkrachten aan bod laten komen: hoe kijken zij naar deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? De dag zal afsluiten met debatten in groepjes rond een aantal vragen om het grotere perspectief te capteren.

Doelpubliek voor deze studiedag zijn beleidsmakers nationaal en internationaal,  academici, vertegenwoordigers van vakbonden, freelancers en iedereen die met de nieuwe wereld van werk bezig is.

Praktisch:

Brussel, 28 maart 2018 (9.00 – 17.00 u)

Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht bij Jean-Benoit.maisin@usaintlouis.be

Er is vertaling NL, FR, EN voorzien

Alle verdere details: http://www4.usaintlouis.be/4DACTION/WEB_Agendafiche/312/35009

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu