"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
période de carence

Vanaf 1 januari nog slechts 2 weken carensperiode voor zelfstandigen

Vanaf 1 januari 2018 zullen zieke zelfstandigen al na twee weken een uitkering krijgen.

Halvering carensperiode

De federale ministers van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Denis Ducarme (MR) hebben in oktober jl. het licht op groen gezet voor de halvering van de carensmaand voor zelfstandigen. De halvering van de zogeheten carensmaand is een maatregel uit het Zomerakkoord van de regering-Michel. Tot nu hebben zelfstandigen die ziek worden, pas recht op een ziekte-uitkering van het ziekenfonds na een maand. Die “carensperiode” duurt volgens de regering te lang.

“Door de carensperiode te halveren willen we onze zelfstandigen beter beschermen.” aldus Maggie De Block, Federaal minister van Volksgezondheid.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu