"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Warme oproep: geef je oude laptop een nieuw leven!

Even een snel telefoontje enkele dagen geleden. Of NextConomy mee aandacht wil schenken aan een duurzaam tewerkstellingsproject? Als het met de toekomst van werk te maken heeft, zeggen we niet snel neen. Daarom dus bij deze een warme oproep om verder te lezen over Digital for Youth (en ze te steunen, wat had je gedacht).

Duizenden jongeren in België lopen risico op digitale uitsluiting

Met steun aan Digital for Youth kan je daar concreet iets aan doen. Digital for Youth wil de digitale kloof in België verkleinen voor kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar. In samenwerking met andere sociale organisaties, streven ze ernaar dat zij toegang tot ICT-materiaal hebben. Ze willen hun interesse in technologie en hun digitale vaardigheden aanscherpen.

Om hun missie te bereiken, zijn ze afhankelijk van laptopdonaties. Daarvoor richten ze zich tot de bedrijfswereld. Het doel is om zoveel mogelijk afgeschreven bedrijfslaptops te verzamelen en deze op te knappen (of te ‘refurbishen’).

Warme oproep van twee NextConomy partners

UNIZO lanceert nu samen met ProUnity een oproep voor Digital for Youth. Ze nodigen je uit om je afgeschreven maar nog bruikbare laptops en ander IT-materiaal te schenken aan deze organisatie.


Meedoen is eenvoudig

Je brengt tussen 27 en 31 mei je ICT-materiaal binnen in een van de vier UNIZO-verzamelpunten:

  • UNIZO Nationaal: Willebroekkaai 37 – 1000 Brussel
  • UNIZO Limburg: Herkenrodesingel 12/0201, 3500 Hasselt
  • UNIZO Oost-Vlaanderen: Nadine Crappéstraat 1/002, 9000 Gent
  • UNIZO West-Vlaanderen: Koningin Astridlaan 29 – 8200 Brugge

Digital For Youth haalt je ICT-materiaal op bij UNIZO, verwijdert professioneel alle data en installeert nieuwe software. De opgefriste laptops gaan dan naar 250 sociale organisaties en scholen in België.

Zo kregen sinds 2019 al ruim 23.300 laptops een nieuw leven bij jongeren die het écht nodig hebben.


Doe mee!

Haal je oude nog bruikbare laptops, desktops, smartphones, tablets en schermen vanonder het stof! Breng ze tussen 27 en 31 mei naar één van de UNIZO-kantoren.

Wil je meer dan 30 assets schenken? Stuur dan een mailtje naar laptops@digitalforyouth.be

Digital for Youth komt ze dan gratis ophalen bij jou op kantoor.

Meer over Digital For Youth

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy