SLUIT MENU

Hoe ManpowerGroup en Junior Achievement studenten helpen hun professionele loopbaan vorm te geven

Tegen 2030 zal 65% van de generatie Z een baan uitoefenen die nu nog niet bestaat. Via mentorschap, coaching en wedstrijden stoomt ManpowerGroup en Junior Achievement (JA) studenten klaar voor de arbeidsmarkt, met als hoogtepunt de ‘Ready for Work’-award.

“Tegen 2030 zal 65% van de generatie Z een baan uitoefenen die nu nog niet bestaat. Om te slagen, zijn niet alleen de hard skills belangrijk, maar ook de soft skills. Volgens het laatste onderzoek van ManpowerGroup zijn vaardigheden zoals betrouwbaarheid, veerkracht, probleemoplossend, creatief en kritisch denken erg gegeerd, maar moeilijk te vinden. Door een langdurige samenwerking tussen ManpowerGroup en JA Worldwide krijgen jonge mensen de kans om die te ontwikkelen”, zegt Riccardo Barberis, President Noord-Europa ManpowerGroup en Board Chair JA Europe.

Ready for Work

Het JA Worldwide-ManpowerGroup-partnerschap heeft de afgelopen jaren zijn initiatieven uitgebreid naar 30 landen over de hele wereld en bereikt duizenden studenten. Het hoogtepunt van die samenwerking is de Ready for Work-award die elk jaar wordt uitgereikt tijdens het JA Europe Gen E-evenement.

Ekowz

In 2020 won Ekowz de prijs. Bedrijven helpen met het verminderen van hun afval, dat is de focus van het platform. En na het traject groeide het door als startup en heeft het nu een partnerschap afgesloten met ManpowerGroup om de werkomgeving van morgen te creëren met slimme apparaten.

Hun succesverhaal inspireert andere deelnemers en jongeren over hoe zij hun professionele pad kunnen opbouwen, met ondersteuning en begeleiding.

Lees het volledige artikel: Unleashing the full potential of the next generations

 Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy