"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HeadFirst Group doet nieuwe overname

Verdere consolidatie in de markt van bemiddeling professionals en organiseren inhuur.

HeadFirst Group, actief in de markt van flexibele arbeid en externe inhuur, neemt branchegenoot Between Staffing Group over. HeadFirst, met een hoofdkantoor in het Nederlandse Hoofddorp, is actief in verschillende Europese landen, waaronder België. Gezamenlijk zijn HeadFirst Group en Between de marktleider in de Benelux in het organiseren van externe inhuur.

“In een zich voortdurend ontwikkelende arbeidsmarkt neemt de vraag naar full service HR dienstverleners toe en is schaalbaarheid een belangrijke succesfactor. Door het bundelen van de krachten van HeadFirst Group en Between is de nieuwe groep optimaal in staat om kansen in de markt te benutten en de groeistrategie gezamenlijk voort te zetten” schrijven de bedrijven in een toelichting.

Between Staffing Group is een van de grootste intermediairs voor tijdelijke arbeid in Nederland; dagelijks werken ruim vierduizend professionals via de organisatie bij opdrachtgevers. HeadFirst Group levert een breed spectrum aan oplossingen voor flexibele arbeid, waaronder contracting, matchmaking, msp-dienstverlening en inhuur consultancy. Er werken via HeadFirst Group dagelijks meer dan tienduizend professionals bij ruim driehonderdvijftig opdrachtgevers in Europa, waarmee het een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. Gezamenlijk vormen HeadFirst Group en Between de marktleider in de Benelux in het organiseren van externe inhuur.

Full service HR dienstverlener

Han Kolff, CEO van HeadFirst Group: “Door het samengaan van HeadFirst en Between versterken we onze positie als full service HR dienstverlener. We hebben de sleutel in handen om deze rol uit te bouwen, nationaal en internationaal. Met onze slimme online oplossingen, rijke data en deskundige adviseurs verhogen we de klantbeleving iedere dag weer. Ik kijk er naar uit om gezamenlijk onze ambities waar te maken.”

Rein Buijtelaar, CEO van Between Staffing Group, voegt toe: “De energie en ambitie van HeadFirst Group sluit heel goed aan op het DNA van Between. We vullen elkaar goed aan, zoals ook blijkt uit het complementaire klantenportfolio en onze verschillende sourcing formules. We hebben samen een winnend online platform in handen, waarop vraag en aanbod in de flexibele arbeidsmarkt bij elkaar komt. Ik kijk uit naar de volgende stappen van de nieuwe combinatie.”

Naast opdrachtgevers ziet HeadFirst Group de leveranciers en zelfstandig professionals in haar netwerk als even belangrijke klantgroepen. Kolff: “Met deze stap worden we voor leveranciers en zelfstandig professionals nog interessanter. We kunnen samen ook sneller en op grotere schaal innoveren. Dit draagt bij aan onze profilering als de partner voor een ‘life long flexible career’.”

Via de HeadFirst Group werken dagelijks meer dan tienduizend professionals bij ruim 350 opdrachtgevers in Europa, waarmee ze een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. Between realiseerde in 2019 een jaaromzet van circa 475 miljoen euro.

bron: HeadFirst

Hugo-Jan Ruts
Hugo-Jan Ruts is one of the publishers of NextConomy and he writes about international trends on the future of work and the 'freelance economy'. Bekijk alle berichten van #Hugo-Jan Ruts