De Franse investeerder neemt minderheidsbelang in HeadFirst

Investering moet bijdragen aan verdere groei in Europa.

HeadFirst Group heeft een initiële investering van 75 miljoen euro opgehaald bij Kartesia, een onafhankelijk en privaat investeringsfonds uit Frankrijk. De HeadFirst Group in een van oorsprong Nederlands bedrijf en is sinds enkele jaren ook in België actief op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. Via HeadFirst werken dagelijks meer dan 10.000 consultants bij ruim 350 klanten in Europa, waarmee ze een jaaromzet realiseren van meer dan 1 miljard euro.

Kartesia richt zich op mid-market bedrijven uit een breed scala aan sectoren die een grote groei doormaken. Het fonds beheert meer dan 2,5 miljard euro aan vermogen en heeft onder meer een belang in de Belgische bedrijven Desmet Ballestra en SPI. De Franse investeerder krijgt een minderheidsbelang in HeadFirst.

CEO Han Kolff van HeadFirst licht toe: “De ondersteuning van een sterke financiële partner als Kartesia helpt om onze groeistrategie te versnellen, zowel in Nederland als de rest van Europa. De focus ligt hierbij op het bestendigen en uitbreiden van de rol van HeadFirst als full service HR-dienstverlener, waarbij we innoveren met slimme online oplossingen en met rijke data waarde toevoegen aan onze klanten.”

De flexmarkt is in ontwikkeling en vooral het segment van intermediairs en managed service providers, waarin HeadFirst groot is, groeit hard. De organisatie is actief in Nederland, België, Luxemburg, Scandinavië, Polen en Zwitserland en ziet mogelijkheden om ook opdrachtgevers in andere Europese landen daaraan toe te voegen. Met Kartesia zegt HeadFirst een partner gevonden te hebben die goed bij het bedrijf en haar ondernemende cultuur past. Jean Diercxsens, directeur van Kartesia, voegt hieraan toe: “HeadFirst is een van de toonaangevende spelers in de markt van HR-dienstverleners in de Benelux en biedt innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde voor zijn grote netwerk van opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals. De groep heeft een bewezen track record van zowel organische groei als groei door overnames en wint marktaandeel door middel van technologisch geavanceerde diensten in een concurrerende omgeving. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met het team om het potentieel van het bedrijf in heel Europa te blijven benutten.”

Redactie / Rédaction / Editors
NextConomy

Bekijk alle berichten van NextConomy