"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hoe robots de wereld van de supermarkten door elkaar schudden

Als je op zoek zou gaan naar bedrijven die niet de naam Amazon dragen en die recentelijk op volle toeren zijn gegaan in de robotlogistiek, zou je zeker naar de supermarkten moeten kijken.

Robots doen orderpicking

Begin november jl. zei kruidenierswinkelgroep Ahold Delhaize – ‘s werelds achtste grootste voeding supermarkt – dat het geautomatiseerde magazijnen zou lanceren om de voltooiing van bestellingen te versnellen en de levertijden te verkorten. In samenwerking met startup Takeoff zal Ahold de orderpicking van bestellingen automatiseren bij mini “robot-supermarkten” die verbonden zijn aan Amerikaanse ketens zoals Stop & Shop.

Wat zit er achter deze forse duw richting robotisering in de supermarkt logistiek?

Allereerst, het is een uiterst concurrerende industrie met hoge volumes en relatief lage marges, dus elke voorsprong die wordt behaald – en robots kunnen een bedrijf na verloop van tijd helpen om te besparen op de arbeidskosten en de efficiëntie te verhogen – helpt in dat gevecht met de detailhandel. Een gevecht waar Amazon, via zijn nieuwe eigendom Whole Foods, met snellere leveringen en andere methoden, meer kracht aan ontleent.

Lees het volledige artikel hier (Engels)

Lees ook de bezorgdheid van dr. Alex Van Breedam (AMS) over de bedreiging van Amazon voor de Transport & Logistiek sector in ons land.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu