"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Werkgevers verwachten meer wervingsactiviteit. Vooral vertrouwen bij groter bedrijven.

De nettotewerkstelingsprognose van Manpower blijft vrij positief in Vlaanderen (+4) en blijft zo goed als ongewijzigd ten opzicht van het vorige kwartaal.

Volgens de ManpowerGroup Barometer die vandaag werd gepubliceerd, blijft de hemel boven de werkzoekenden in België opgeklaard. Op nationaal niveau plant 6% van de 753 Belgische werkgevers die eind april door ManpowerGroup werden bevraagd, hun personeel tegen eind september 2018 uit te breiden, terwijl slechts 2% een inkrimping van het personeelsbestand voorziet. Meer dan 9 werkgevers op 10 (91%) zijn van plan hun loonmassa op hetzelfde niveau te houden. Na correctie van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose(*– of het verschil tussen het percentage werkgevers dat aanwervingen plant en het percentage werkgevers dat ontslagen voorziet –  de positieve waarde van +4. Dat is een status quo ten opzichte van het vorige kwartaal en in vergelijking met het 3ekwartaal van 2017.

 De Belgische werkgevers zijn van plan verder aan te werven aan hetzelfde ritme dan in het vorige kwartaal“, zo luidt de uitleg van Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Deze positieve tendens op de arbeidsmarkt wordt verklaard door de gunstigere conjunctuur en door het hervatten van de investeringen die economische activiteit genereren. Maar tegelijk is het aantal functies dat in de bedrijven vacant blijft in drie jaar tijd zo goed als verdubbeld, zoals recentelijk ook werd benadrukt door Eerste Minister Charles Michel. We kunnen alleen maar blij zijn dat de regering van de strijd tegen de talentschaarste voor de komende maanden een prioriteit heeft gemaakt. Deze schaarste heeft in verschillende gradaties een invloed op alle bedrijfssectoren, alle functies en alle lokale arbeidsmarkten. De constante daling van de werkloosheid in de drie gewesten van het land volstaat niet als indicator om tevreden te zijn met de prestatie van onze arbeidsmarkt, ook al is dat bemoedigend nieuws.

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy