"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

“Recruitment is een sales en marketingfunctie, geen HR”

De technologische evolutie zal het komende decennia de werkvloer, de rol van HR en zelfs ons maatschappelijk model grondig veranderen.

“Er is geen war of talent meer”, zegt Hubert Vanhoe, Director Professional Staffing van The Adecco Group. “Talent heeft gewonnen.” Wat betekent dit voor de werkvloer, HR en onze maatschappij?

Aantrekkelijke opdrachtgever

Hoe verbind je talent aan je bedrijf? Wat vinden kandidaten belangrijk? En welke rol speelt HR hierin? – Tim Clauwaert, CEO en Co-Founder Intuo.

The Agent of Change

Door de steeds maar sneller evoluerende technologie, ontstaat er een kloof tussen de ambities van bedrijven en hoe ze de medewerkers meekrijgen in dat nieuwe verhaal. En daar ligt de nieuwe taak voor HR. – Hubert Vanhoe, Director Professional Staffing The Adecco Group.

Buy, Build en Borrow

De klassieke manieren van talent werven voldoen niet meer. HR moet de drie nieuwe manieren omarmen om talent aan te werven en te houden. – Marleen Deleu, Director Trends & Insights NextConomy.

People Analytics

Recruitment is veel meer een sales en marketingfunctie gebaseerd op data dan een HR-functie. – Hubert Vanhoe, Director Professional Staffing The Adecco Group.

Soft Skills

Technologie laat toe om ook de soft skills van kandidaten in kaart te brengen. – Tim Clauwaert, CEO en Co-Founder Intuo.

The happy few

Heel veel mensen gaan de komende 5 à 10 jaar op zoek moeten gaan naar een nieuwe job. HR-professionals en de maatschappij moeten zich nu afvragen hoe zij die situatie gaan aanpakken. – Hubert Vanhoe, Director Professional Staffing The Adecco Group.

Talent moet meer zelfsturend worden

Of je nu een vaste werknemer of freelancer bent, neem je loopbaan in eigen handen. Volg opleidingen en kies je opdrachtgevers bewust zodat je voldoening haalt uit je werk, nu en in de toekomst. – Marleen Deleu, Director Trends & Insights NextConomy.

Smart Human Capital

Onder de noemer “Upcycle your business transformation” organiseerden 3W Interim Management, Vito en het Business Coaches Network een serie events met steeds een nieuw thema. Eerder stonden de sectoren Gezondheidszorg (verslag) Energie (verslag), Chemie (verslag) en Materialen (verslag) centraal. Op 20 april vond de laatste aflevering Smart Human Capital plaats.

3W Executive Interim Management: Strong leadership with the right people in place. 3W has the largest network of management experts and consultants in the Benelux. Bekijk alle berichten van 3W Executive Interim Management