"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Deliveroo biedt gratis verzekering aan zelfstandige koeriers

Deliveroo probeert met verzekering onrust rond nieuw verloningsmodel te sussen.

Deliveroo gaat zijn zelfstandige koeriers in België vanaf 1 januari een gratis bijkomende ongevallenverzekering bieden. Dat heeft de maaltijdenkoerierdienst woensdag bekendgemaakt. Deliveroo wil zo ‘een einde maken aan het compromis tussen flexibiliteit en veiligheid’ voor zijn koeriers.

De koeriers zullen door de verzekering gedekt zijn van bij hun eerste levering, aldus Deliveroo, dat al verschillende maanden onderhandelingen voerde over de verzekering. Ze komt bovenop de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid die het bedrijf reeds aanbood, en dekt tijdelijk inkomensverlies en medische kosten, maar voorziet ook schadeloosstelling bij een ongeval.

Het wijzigen van het verloningsmodel door Deliveroo zorgde de voorbije weken voor de nodig wrevel bij de koeriers. Zo kondigde een collectief van koeriers al aan om vrijdag 24 november om 17.30 uur actie te voeren op de Brusselse Louizalaan aan het kruispunt met de Baljuwstraat. De koeriers vrezen dat de nieuwe betaalformule voor hen een achteruitgang van hun verloning zal betekenen van 30 à 40 procent voor dezelfde prestaties.

Bron: Knack/Money Talk

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu