"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vijf lezenswaardige boeken over Interim-management

Goede literatuur over interim management is schaars. In België is er nog geen boek over dit vakgebied verschenen. Wel in onze buurlanden. Deze vijf titels mogen zeker niet ontbreken in je boekenkast.

Over welke kwaliteiten beschikt een goede interim manager? Wat zijn de succesfactoren? Hoe ontwikkelt de interim-managementmarkt zich? Wat beleeft een interim manager? In deze vijf boeken leer je de interim-managementwereld van binnenuit kennen.

Interim-management: het vak

Interim-management: het vak van Jacques Reijniers, is al meer dan 15 jaar oud, maar geldt nog steeds als een standaardwerk voor en over interim managers.

De drie delen competentie, context en consistentie bevatten verschillende hoofdstukken over zowel de stappen in een interim-opdracht als de kwaliteiten waarover een interim manager dient te bezitten.  

Succesvol interim-management

Recenter is het boek Succesvol interim-management van Jaap Schaveling (Nyenrode Universiteit). Het boek is een verslag van zijn wetenschappelijke studie naar succesfactoren van interim managers.

Als bijlage geldt een veel kleiner boek Scoren met interim management. Daarin staan de conclusies van zijn studie vermeldt, samen met handige checklists die nuttig zijn voor interim managers en opdrachtgevers. 

Interim Management erfolgreich gestalten

Ook het boek Interim Management erfolgreich gestalten van de Duitse interim manager Thomas Till richt zich op zowel de opdrachtgever van interim managers als de interim-manager zelf.

Till geeft inzicht over wat interim management betekent en hoe de markt zich volgens hem gaat ontwikkelen. Met daarbij tips voor opdrachtgevers en hoe ze fouten met de inzet van interim managers kunnen vermijden.

U komt er zelf wel uit. Ervaringen van een interimmanager

Onlangs kwam in Nederland het boek U komt er zelf wel uit. Ervaringen van een interimmanager van Siebe Sonnema uit.

Sonnema is net als Till zelf interim manager, maar hij schreef een heel ander boek. Het is minder een analyse van het vak en eerder ‘de belevenissen van een doorgewinterde internationaal werkende interim manager’.

Ordebewakers en ordeverstoorders

Tot slot is nog Ordebewakers en ordeverstoorders van de Nederlandse wetenschapper Wilfred Verweij het vermelden waard.

Dit boek beschrijft tot in detail hoe interim managers ingezet werden om een verandering binnen een jeugdgevangenis in Nederland tot stand te brengen. Juist door de focus op een enkele casus en uitvoerige analyse laat het boek van meer dan 350 bladzijden de macht én onmacht van interim managers zien.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy