SLUIT MENU
kwaliteiten freelancer

Beschik jij over deze opvallende kwaliteiten als freelancer?

Met welke vaardigheden trek je zeker de aandacht als freelancer van rekruteerders, hr en inkopers? Een kort overzicht.

Met deze vier vaardigheden zorg je voor dat je meer opvalt als freelancers en je de kans dat je de opdracht krijgt vergroot:

1.Bereikbaar en punctueel.
Je tijd goed organiseren is de sleutel tot succes. Beheer je agenda met zorg en reageer zo snel mogelijk op mails en telefoons van je klanten. Nodigt een inkoper of rekruteerder je uit voor een gesprek, verschijn dan steeds stipt op tijd. En last but not least: berg je smartphone in je tas, leg die niet zichtbaar op tafel tijdens de vergadering. Dat komt heel onbeleefd over.

2. Toon moed.
En durf vooral ‘neen’ te zeggen. Je hoeft geen opdrachten te aanvaarden die buiten je vakgebied vallen. Ook al kun je op dat moment het geld goed gebruiken. Ken je grenzen en talenten. Alleen zo verdien je het respect van opdrachtgevers en voorkom je dat je jezelf in een slecht daglicht plaatst.

3. Blijf bescheiden.
Ok, je bent een expert in je vakgebied. Maar elke onderneming is complex en uniek. Daarom is het noodzakelijk dat je elke suggestie die je geeft goed documenteert. Hierdoor vermijd je dat je overkomt als meneer of mevrouw ik weet alles. Nederigheid weerspiegelt zich ook in het vermogen om te luisteren. Je moet je klant de kans geven om zijn ideeën te uiten. En tegelijk moet je erover waken dat jouw communicatie helder is.

4.Beheer de kunst van het lesgeven.
Het is jouw taak om je klant te begeleiden in zijn besluitvorming. Je moet de voor- en nadelen van elke situatie kunnen presenteren en dit zonder jouw mening op te dringen.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert