"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
persoonlijke blog trekt opdrachtgevers

Krijg meer opdrachten met een blog

Ben je een IT-ontwikkelaar, fotograaf of een ingenieur? Toon met een persoonlijke blog jouw expertise. Zo lok je opdrachtgevers naar je toe. Een paar tips.

Met een persoonlijke blog toon je je expertise, maak je indruk op potentiële opdrachtgevers en bewijs je zo dat je beter bent dan de rest.

Toon je expertise


Met miljoenen concurrerende freelancers over de wereld, moet je je talent presenteren op de best mogelijke manier. Toon je expertise via een blog met knappe beelden en goed geschreven teksten. Hoe ben jij anders tegenover andere freelancers, welke opdrachten demonstreren het best jouw vaardigheden en laat die zien op je blog.

Praat over je projecten


Maak indruk op potentiële opdrachtgevers met een recent project en vertel meer over het creatieve idee erachter. Deel je inspiratie: waarom is dit project één van je favorieten en hoe kan je het zelf nog verbeteren? Je kan ook schrijven over een innovatief idee waaraan je in de nabije toekomst wil werken.

Bewijs dat je beter bent dan de rest


Laat zien dat je communicatief, een goede lesgever en een leider bent. Terwijl je over je projecten schrijft, overtuig je potentiële opdrachtgevers dat jij de geknipte persoon bent voor hun nieuwe opdracht. Iedereen kan praten over alles, maar het vraagt echt talent om anderen iets te leren.

Deel je dromen


Freelancers dromen ervan om het te maken. Waarom niet je ambities delen op je blog? Wil je een wereldreis maken of je eerste huis kopen? Door je persoonlijke verhaal te vertellen bied je een openhartige en menselijke blik achter de schermen. Hierdoor bouw je aan je persoonlijke merk en dat is cruciaal. Want het zijn niet alleen je technische vaardigheden die de aandacht van opdrachtgevers aantrekt, maar ook je personaliteit.

 

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert