SLUIT MENU

Mypension is nu ook een tool om loopbaankeuzes te maken

Welke invloed heeft mijn nieuwe job op mijn pensioenbedrag, als werknemer, zelfstandige of ambtenaar? Welke gevolgen heeft een wijziging van mijn beroepssituatie (bijvoorbeeld deeltijds of opnieuw voltijds werken)? Welke invloed heeft deeltijds werken voor mijn pensioen? Mypension.be rekent het voor je uit

Het online pensioenportaal https://www.mypension.be/ heeft nieuwe mogelijkheden opgezet om de invloed van bepaalde loopbaankeuzes op je pensioenbedrag te simuleren. Zo kan je met meer kennis van zaken beslissingen nemen in verband met je loopbaan en over de invloed ervan op je pensioen. Dat meldt de Federale Pensioendienst.

Als je meer of minder gaat verdienen, kan je je nieuwe loongegevens en andere voordelen in de simulator invoeren en je nieuwe vooropgestelde pensioenbedrag te zien.

Mypension.be stelt nu iedereen in staat om de juiste keuzes te maken.

“Dankzij de nieuwe functies wordt mypension.be steeds meer een belangrijke tool om uw loopbaan te organiseren. Nu kunt u ook de impact van uw professionele keuzes op uw pensioen in de gaten houden”, zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).

“Dat is van belang. Zodra ze hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt, krijgen burgers op deze manier ondersteuning. Mypension.be stelt zo iedereen in staat om de juiste keuzes te maken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan”, aldus Lalieux.

Bron: VRT

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy