"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendactiviteit blijft relatief stabiel, ondanks 2e lockdown

In november 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,27 % t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dat laat Federgon weten. Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment met +2,62%, en een afname in het bediendesegment met -0,41%. 

In vergelijking met de maand november van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -10,45%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -10,94% in het arbeiderssegment, en met -9,78% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 98,35 punten in november 2020 tegenover 97,12 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy